Sunday, 22 September, 2024

Να και ο εκβιασμός Ερντογάν: Δώστε μας τους «8» για να σας δώσουμε πίσω τους δύο Έλληνες

Αποκάλυψε τα σχέδιά του ο πρόεδρος της Τουρκίας – «Βόμβες» Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία μετά την ευρωτουρκική Σύνοδο της Βάρνας
Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς καμία απολύτως περιστολή, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκβιάζει ανοιχτά την Ελλάδα, συνδέοντας απόλυτα το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του υπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠ.ΟΠ. λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, που παραμένουν για 28η ημέρα κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στην Αδριανούπολη, με την αντίστοιχη επιστροφή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά και το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, το πρωτοσέλιδο της τουρκικές εφημερίδας «Hurriyet» αναφέρεται εκτενώς στις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, μέσα στο τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος, κατά την επιστροφή του από την ευρωτουρκική συνάντηση της Βάρνας πίσω στην Άγκυρα.
Δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν: «Μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Μου είπαν να φροντίσω να αποφυλακιστούν και τους απάντησα ότι δεν είμαι πιο μεγάλος από τη δικαιοσύνη. Τους εξήγησα πως δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο με τους δυο Έλληνες στρατιώτες να μην ασχολούνται το ίδιο και με εκείνους που διέφυγαν στην Ελλάδα αφού έκαναν πραξικόπημα».
Επί της ουσίας, ο «σουλτάνος» προχωρά σε ένα αήθες κι απαράδεκτο «ανατολίτικο παζάρι» με ανθρώπινες ζωές, κινούμενος μακριά από τη λογική της ομαλής προσέγγισης με την ΕΕ που επιχείρησε να πλασάρει κατά τη διάρκεια της ευρωτουρκικής Συνόδου στη Βάρνα.
Με απλά λόγια, η Τουρκία επιβεβαιώνει πως οι έννοιες της Δικαιοσύνης και του κράτους Δικαίου είναι άγνωστες για την ηγεσία της, ενώ με όχημα τα χειραγωγούμενα Μέσα Ενημέρωσης επιδίδεται σε μια προπαγάνδα άνευ ορίων.
newsbomb.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου