Saturday, 29 June, 2024

Σπίρτζης: Εάν έχουν στοιχεία για μαύρο χρήμα, να πάνε στον εισαγγελέα

Σπίρτζης: Εάν έχουν στοιχεία για μαύρο χρήμα ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Αποστολάκης, να πάνε στον εισαγγελέα

«Αν ήθελα να κάνω μια διαπραγμάτευση για τα 15 λεπτά δημοσιότητας, δεν θα ερχόμουν στην εκπομπή σας. Θα πήγαινα σε μία εκπομπή, έτσι, κοσμικού περιεχομένου ή σε κανα τηλεπαιχνίδι, για να είμαι εντός γραμμής, δηλαδή, όχι τίποτα άλλο. Εκεί είναι το πεδίο» απάντησε σκωπτικά ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας στις διαρροές της Κουμουνδούρου.

Ερωτηθείς για το εάν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, «δεν θα πω ποιους σταύρωσα, για να μην ποινικοποιηθούν από διάφορα τρολ ή εθελοντές του διαδικτύου» σχολίασε ο πρώην υπουργός και απάντησε «από ό,τι φαίνεται ναι» αναφορικά με την ποινικοποίησή του. «Και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για την ιστορία που έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοκρατικός χώρος γενικότερα», συμπλήρωσε. Ο ίδιος χαρακτήρισε «πολύ μεγάλο πρόβλημα» το ότι δεν συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος επί μήνες και «νομίζω ότι αυτό πολιτικά το πληρώσαμε στις Ευρωεκλογές». Ως προς την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής», «ο πατέρας μου δεν έπαιρνε την αυγή στην περιοχή του για να μην εμπλουτιστεί ο φάκελός του. Την αγόραζε στους Αμπελόκηπους που δεν τον ξέρανε» εξιστόρησε ο κ. Σπίρτζης, λέγοντας για το ιστορικό βάρος του φύλλου πως «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί το πως θα το διαχειριστούμε». Επιπλέον, «δεν συνεδρίασαν τα όργανα του κόμματος» για το τι θα γίνει στην «Αυγή», όπως είπε, συμπληρώνοντας πως «το Εκτελεστικό Γραφείο ορίστηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντικαταστατικά».

Ως προς τις αποχωρήσεις των Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα από τα κομματικά όργανα, «είναι πραγματικά τεράστια η υπομονή που έχουμε κάνει πάρα πολλοί με αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ παρατήρησε ότι «έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη, όσοι δεν μιλούν εγώ απορώ με τους συντρόφους μου που δεν μιλούν», δηλαδή και βουλευτές και στελέχη. «Εγώ δεν θα ακολουθήσω μια τέτοια διαδρομή. Η ενασχόληση με την πολιτική, δεν είναι κατά τη γνώμη μου ούτε καριέρα ούτε επάγγελμα. Μηχανικός είμαι στο γραφείο μου είμαι και δεν πρόκειται να σιωπήσω» ξεκαθάρισε ο πρώην Υπουργός, λέγοντας ότι «κάποιοι το μόνο που επιδιώκουν προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να κατασκευάζουν συνέχεια εσωτερικούς εχθρούς». «Που αποσκοπεί; Αποσκοπεί στο να δημιουργεί εσωστρέφεια και να μην απολογηθεί ο κ. Κασσελάκης για την ήττα των Ευρωεκλογών» σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος εκτίμησε ότι «η ήττα των Ευρωεκλογών ήταν πάρα πολύ μεγάλη».

Ερωτηθείς για την ανάρτηση Κασσελάκη για τα «μαύρα ταμεία», ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι «παροτρύνω και τον κ. Αποστολάκη και τον κ. Κασσελάκη να πάνε στον Εισαγγελέα». «Αν έχουν στοιχεία για μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλα κόμματα, οφείλουν να πάνε στον Εισαγγελέα», πρόσθεσε, ενώ για τον Ναύαρχο Αποστολάκη, «δεν είναι στρατός ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ναυτικό και θα λέμε την πολιτική μας άποψη», όπως δήλωσε.

Για κάθε στέλεχος που διαφοροποιείται, «στοχοποιείται και με έναν τρόπο που θυμίζει φασίζουσες λογικές και αντιλήψεις» επισήμανε ο κ. Σπίρτζης και σχολίασε για τον κ. Κασσελάκη πως «οφείλει να απολογηθεί για τις ευθύνες του στις Ευρωεκλογές».

«Σήμερα είναι αναγκαιότητα οι προοδευτικές δυνάμεις να συγκλίνουν και να εκφραστούν ενιαία» ανέφερε ακόμη για το ενδεχόμενο μιας ενιαίας Κεντροαριστεράς, ενώ πρέπει να υπάρχει κανένας αποκλεισμός υπογράμμισε, ακόμη και για το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και ο Στέφανος Κασσελάκης. Αντίθετα, «ο ηγέτης αυτού του φορέα θα εκλεγεί από τη βάση» εξήγησε και χαρακτήρισε ως «χαρισματική προσωπικότητα» τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτοί που ήταν στην ηγετική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα, στην πλειοψηφία τους είναι σήμερα στην Νέα Αριστερά» περιέγραψε, λέγοντας ότι η Νέα Αριστερά πρέπει να συμμετάσχει στον νέο φορέα, εάν συμφωνήσει με το πολιτικό πλαίσιο που θα συμφωνηθεί. Σε κάθε περίπτωση, «δεν είμαι αισιόδοξος, είμαι βέβαιος ότι θα γίνει» ο ενιαίος φορέας, ισχυρίστηκε ο κ. Σπίρτζης, ενώ «παροτρύνω την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην συνεχίσει να προσφέρει καλές υπηρεσίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αυτά που κάνει», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.