Sunday, 22 September, 2024

Τσίπρας στη Βουλή: Πρώτοι στην ακρίβεια και πριν τον πόλεμο

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται για τη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Επί 45 λεπτά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την κριτική που του άσκησα. Διαπράττει διπλό σφάλμα. “Δεν φταίω εγώ, στην Ευρώπη είναι χειρότερα, φταίει ο Πούτιν για την ακρίβεια στην Ελλάδα”, λέει ο πρωθυπουργός. Ήμασταν πρώτοι στην ακρίβεια και πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στην εν κρυπτώ ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στη βίαιη απολιγνιτοποίηση σας έφταιγε ο Πούτιν, όπως και για τη ρήτρα αναπροσαρμογής;»

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σύγκριση μήλων και πορτοκαλιών από την πλευρά Μητσοτάκη, εστιάζοντας στην αγοραστική δύναμη των Ελλήνων που είναι μία από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.

«Δεν δίνετε λεφτά στους καταναλωτές, αλλά στα καρτέλ. Αυτά πρέπει να χειροκροτούν κι ο κ. Στάσσης της ΔΕΗ και με τα δύο χέρια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε διεξοδικά στο γιατί η ΔΕΗ δεν ήταν χρεοκοπημένη το 2019, αλλά και στο πώς έχει αυξηθεί το χρέος της επιχείρησης.

Μίλησε, μάλιστα, και για ποινικές ευθύνες για τη χειραγώγηση της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ, την οποία χαρακτήρισε “γαλάζιο μαγαζί”, αναφερόμενος στα “γαλάζια golden boys” κι αλλού στο Δημόσιο, όπως στον ΕΦΚΑ.

“Ο ελληνικός λαός χρηματοδοτεί το φαραωνικό παλάτι Στάσση στην Τζια που φαίνεται από τα έξι μίλια. Είμαστε δήθεν λαϊκιστές γιατί θέλουμε δικαιοσύνη”. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε, επίσης, πως δεν έχουν εισπραχθεί από το κράτος τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων ενέργειας, αλλά πρόκειται για χρήματα των φορολογούμενων.

“Είχαν 485 εκατομμύρια ευρώ υπερκέρδη τον Σεπτέμβριο. Το πάρτι με τα χρήματα της φορολογικής αφαίμαξης συνεχίζεται κανονικά”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου