Sunday, 22 September, 2024

Τώρα! Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Είστε ένας πολιτικός οπορτουνιστής!

Συνεχίζεται η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό από το Βήμα της Βουλής αυτή την ώρα να χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πολιτικό οπορτουνιστή»

«Είναι μια αρνητική εξέλιξη το ότι φεύγουμε από τα Μνημόνια μας είπατε κ. Μητσο «Το τελευταίο που απασχολεί τον κ. Μητσοτακη και τη ΝΔ σε αυτή την πρόταση είναι είναι τα επιχειρήματα που επικαλείστε. Ούτε η ισχυροποίηση της διεθνούς θέσης της χώρας, σας ενδιαφέρει. Ούτε η αποκατάσταση της ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια, σας ενδιαφέρει. Ούτε η ανάκαμψη της οικονομίας, σας ενδιαφέρει. Ούτε η οριστική ρύθμιση του χρέους, σας ενδιαφέρει. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν σας ενδιαφέρει» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω στα μάτια του ελληνικού λαού τα πραγματικά κίνητρά σας. Τόσο ο Γκρουέφσκι όσο και ο Ιβανόφ λένε επίσης ότι διχάζει το λαό του για να ενώσει τους Έλληνες… Προφανώς δεν γίνεται και οι δύο πλευρές να κάνουν το ίδιο… να διχάζουμε τους πολίτες, με την ανεύθυνη στάση σας ανοίξατε τους ασκούς του Αιόλου. Μονιμοποιείτε τον ακραίο εθνικιστικό λόγο και το κάνετε για να ψαρέψετε στα θολά νερά τον εθνικισμό… διολισθήσατε αυτές τις ημέρες σε εκφράσεις και συμπεριφορές που αφήνετε ορθάνοιχτη την κερκόπορτα στους υμνητές της Χούντας. Έχετε ακέραια την ευθύνη που ως όμηρος της ακραίας πτέρυγας της παράταξξη σας στο φίδι να ξεμυτίσει από το αυγό του. Εσείς διχάζετε τους Έλληνες στην απέλπιδα προσπάθειά σας να ενώσετε την τριχοτομημένη παράταξή σας»…  λέει τώρα ο κ. Τσίπρας. “Στο άρθρο 7 αναφέρεται ρητά ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση με την αρχαία ελληνική ιστορία και την ελληνική ιστορία”. Ήδη άλλαξαν το όνομα του αεροδρομίου τους ενώ θα αναφέρουν ως σύμβολο της ενότητας των δύο λαών ότι τα αγάλματά τους, πχ του Μ. Αλεξάνδρου ότι είναι της αρχαίας Ελλάδας… Εσείς πότε κερδίσατε κάτι τέτοιο”; απευθυνόμενος προς την Αντιπολίτευση. “Το πρόβλημα σας δεν είναι ότι έχουμε κακή συμφωνία, αλλά ότι έχουμε και είναι και καλή”!

Σε λίγο ολόκληρη η ομιλία

Από «Λόγος Πέλλας»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου