Friday, 21 June, 2024

Χρίστος Δήμας: Το πρόσωπο που αλλάζει στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Στη θέση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική «μετακομίζει»

ο- πρώην πλέον -υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας (ναι, Χρίστος και όχι Χρήστος!), σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πλαίσιο του σημερινού ανασχηματισμού.

Ο κ. Δήμας θα αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος αρμόδιο για την φορολογική πολιτική, Χάρη Θεοχάρη. Όπως ανακοινώθηκε, η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 14/6 και ώρα 18:00.

Ποιος είναι ο Χρίστος Δήμας
Ο Χρίστος Δήμας είναι δικηγόρος και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1980. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου.

Πήρε το Μεταπτυχιακό του στη Συγκριτική Πολιτική από το London School of Economics and Political Science (LSE). Στη συνέχεια τελείωσε το διδακτορικό του (PhD) στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το LSE, με υποτροφία από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Πριν θέσει υποψηφιότητα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην The Boston Consulting Group (BCG).

Ο κ. Δήμας εξελέγη βουλευτής Κορινθίας με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς ως πρώτος βουλευτής του νομού. Συμμετέχει στις Επιτροπές Παραγωγής-Εμπορίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής και είναι Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου