Μια μοναδική εμπειρία Γεύσεων και Αρωμάτων στο πλαίσιο του μαθήματος της Γευσιγνωσίας είχαν οι Οινολόγοι-Αμπελουργοί του ΙΕΚ Αριδαίας
Σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο στο γνωστό WineBar Coup, δοκιμάσαμε 4 εξαιρετικές ετικέτες του γνωστού τοπικού Οινοποιείου «Γάτσος-Παπαπέτρος».
Τη γευσιγνωσία καθοδήγησε ο γνωστός από το χώρο της εστίασης Τάσος Αβραμίδης (ΔΙΟΝΥΣΟΣ) ως Somelier.
Τι δοκιμάσαμε:
1. Καλή Πεδιάδα Sauvignon Blanc 2018
2. Chardonnay 2017
3. Antigone Syrah 2009
4. Euterpe Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon 2010
Οι σπουδαστές μας (οι περισσότεροι ήδη αμπελουργοί) μυήθηκαν σε μυστικά που ελάχιστοι στο χώρο γνωρίζουν.
Νιώθουμε τυχεροί που έχουμε δίπλα μας έναν άξιο εκπαιδευτή και επαγγελματία όπως ο Τάσος Αβραμίδης που έχει αναλάβει να μεταδώσει εμπειρίες και δεξιότητες που ένας Somelier αποκτά με πολύ διάβασμα και κόπο.
Η Οινοποίηση διανύει περίοδο ανάπτυξης και εξέλιξης στη χώρα μας και το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣέχει στρατηγικά στοχεύσει και σε αυτό τον τομέα που παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες υπεραξίας στον Οίνο και την Εστίαση γενικότερα.
Ευχαριστούμε θερμά τον φίλο Λευτέρη Φουντουκίδη για την ευγενική παραχώρηση του χώρου ενώ υποσχόμαστε ότι σύντομα το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ θα επανέλθει με νέες δράσεις στον σημαντικό τομέα του Αγροτουρισμούστον οποίο κυρίαρχο ρόλο κατέχει η Οινοποίηση και η Αμπελουργία.
Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Αριδαίας
Γιόρτσος Α. Γεώργιος