Με τον γευστικότερο τρόπο έκλεισαν οι νέοι Αρχιμάγειρες (Chef) του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας το Α’ Εξάμηνο Σπουδών τους.
Την Πέμπτη 1/2/2018 επιμελήθηκαν στο Δημοτικό Κέντρο Καταρρακτών, ένα βραδινό Δείπνο “Υψηλής Γαστρονομικής Τέχνης”, μετουσιώνοντας σε πράξη τις σπουδές τους στο ΙΕΚ Έδεσσας καθώς και τις παράλληλες επιμορφώσεις και σεμινάρια που εξέλαβαν στο αρχικό αυτό εξάμηνο σπουδών τους.
Το μενού που δημιούργησαν υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους, Θεόδωρου Κουρατζόγλου, και την πολύτιμη αρωγή του Chef των Καταρρακτών Παναγιώτη Βαρυπάτη, έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να γευθεί επιτέλους κάτι διαφορετικό από τα ψητά και σούβλες που έχει “εγκλωβιστεί διατροφικά” τα τελευταία χρόνια.
Σε μια Έδεσσα, που μετά το κλείσιμο των τελευταίων “γκουρμέ” κέντρων εστίασης, όπως το εστιατόριο του ΦΟΕ, το ιταλικό “La Taranta”, και ο “Πέτρινος” στην Φλαμουριά, έχει οδηγηθεί σε “ρηχά” γαστρονομικά νερά, η πρόταση των Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας αποτέλεσε μια ξεχωριστή γευστικά νότα που πραγματικά απήλαυσαν όσοι τυχεροί παραβρέθηκαν στο Δείπνο.
Η βραδιά ξεκίνησε με πρώτο πιάτο την εκλεκτική “Σούπα Parmentier” σερβιρισμένη με τρεις λαχταριστές φέτες λουκάνικου, ακολουθούμενη από ορεκτικά που “εκτίναξαν” τους ουρανίσκους στα ύψη: ένα “Πουγκί λαχανικών” πάνω σε κρέμα τυριών συνοδευόμενο από καλοψημένο μπέικον και η σαλάτα “mix garden με dressing λαχανικών”, εντυπωσίασαν όχι μόνο με την γευστική τους αξία, αλλά και, κυρίως για το υψηλής αισθητικής στήσιμο τους πάνω στα πιάτα. Το κυρίως πιάτο περιελάμβανε “φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα” και στο τέλος επιδόρπιο “Brownies σοκολάτας με λαχταριστό παγωτό”.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον Chef Θ. Κουρατζόγλου, συνοδεία των εκκολαπτόμενων αρχιμαγείρων του, να αναλύει στο κοινό τα πιάτα καταχειροκροτούμενος, και τον Διευθυντή του ΙΕΚ, Χρήστο Χριστόδουλο να εκθειάζει τους νεαρούς Chef για την προσήλωση και αγάπη που δείχνουν για την “Μαγειρική Τέχνη”, πραγματικά πρωτόγνωρη για την επαγγελματική κατάρτιση της περιοχής μας.