Sunday, 19 January, 2025

Άρθρο: Μήπως τελικά η πράξη εθνικής υποτέλειας του 1825 ισχύει ακόμη;

Σήμερα είναι η 25η Μαρτίου, η επέτειος της επανάστασης του 1821. Ξέρετε τι πραγματικά έγινε στην επανάσταση του 1821;

Αυτήν που γιορτάζουμε με τις επετείους και τις παρελάσεις. Ξέρετε;
Θέλω μέσω της ιστορίας, να διδάσκονται αλήθειες και κυρίως τα λάθη, για να μπορούμε να παραδειγματιστούμε και να τα αποφεύγουμε κι όχι να ωραιοποιούμε καταστάσεις με ψέματα.
“Φίλιοι άπαντες, φιλτάτη δε η Αλήθεια!!!” Αυτό έχω πάντα σαν σημαία μου μελετώντας την Ιστορία. Η αλήθεια ποτέ δεν βλάπτει.
Η επανάσταση του ’21 λοιπόν φίλοι μου ξεκίνησε και απαρτίστηκε στην αρχή από ανθρώπους αγνούς, οι οποίοι άρχισαν να έχουν και τις πρώτες επιτυχίες ωθούμενοι από τον διακαή πόθο της Ελευθερίας.
Έλα όμως που ήρθαν οι λεγόμενοι Φαναριώτες. Αυτοί για κάποιο λόγο (όπως κάποιες οικογένειες σήμερα…) θεωρούσαν, ότι έχουν κεκτημένα στην πολιτική ηγεσία των επαναστατημένων Ελλήνων και το χειρότερο είναι, ότι μπόρεσαν και επέβαλλαν τις θέσεις τους.
Αποτέλεσμα; Καλά καλά δεν πρόλαβαν να απελευθερωθούν οι Έλληνες και πρόλαβαν να μοιράσουν μεταξύ τους τα πολιτικά αξιώματα, εξουσίες, να κάνουν εθνοσυνελεύσεις, να φτιάξουν κυβερνήσεις,να δημιουργήσουν το φιλοαγγλικό, το φιλογαλλικό και το φιλορωσικό κόμμα (και ποιο ήταν με τους Έλληνες ω ρε Έλληνες; Που φώναζε κι ο Κολοκοτρώνης…), πρόλαβανα πάρουν 2 υπέρογκα δάνεια, ακόμη να κάνουν και εμφύλιο!!! (Ναι εμφύλιο το ξέρατε αυτό; Κι όλα αυτά μέσα σε 7-8 χρόνια).
Ξέρετε ποιος ήταν ο κοινός κρίκος και παρονομαστής όλων αυτών; Ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος. Ο επικεφαλής των Φαναριωτών που δεν ντρέπονται να έχουν εικόνες του στα σχολεία και παντού σαν ήρωα της επανάστασης, μάλλον επειδή οι πολιτικάντηδες νιώθουν ότι ταυτίζονται μαζί του, δηλαδή τους αντιπροσωπεύει…
Γνωρίζετε για την Πράξη της εθνικής υποτέλειας του 1825;
Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο έλκει την καταγωγή του ήδη από τα πρώτα χρόνια της εθνεγερσίας του ’21, με την περίφημη Πράξη Εθνικής Υποτέλειας, με την οποία το επαναστατημένο Γένος έθεσε την ύπαρξή του υπό την προστασίαν της Αγγλίας.


Αρχιτέκτονες αυτού του επαίσχυντου Σχεδίου ο Υπουργός της Αγγλίας Τζωρτζ Κάννιγκ και ο «κακός δαίμονας της Ελληνικής Επαναστάσεως και τυφλό όργανο της αγγλικής πολιτικής Αλέξανδρος Μαυροκορδά­τος, ο οποίος τον Αύγουστο του 1825 πήγε στ’ Ανάπλι, όπου η έδρα του Υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να αποσπάσει τις υπογραφές.
Παράλληλα, «ο Κάννιγκ μεταχειρίστηκε σατανικά μέσα για να αποσπάσει τις υπογραφές όσων διαφωνούσαν», όπως γράφει ο ιστορικός της Αριστεράς Τ. Βουρνάς, ο οποίος προσθέτει: «Ένας από αυτούς ήταν ο Κολοκοτρώνης, ο οποίος στην αρχή ήταν αμετάπειστος. Για να τον κάμψουν τον έριξαν στην περιπέτεια της μάχης των Τρυκόρφων και της ήττας».
Να, λοιπόν, τι έλεγε «το Σχέδιο του Μαυροκορδάτου, ντοκουμέντο εθελοδουλείας και μοναδικής στην ιστορία αγοραπωλησίας ενός ευρωπαϊκού λαού», το οποίο «η ηττημένη κυβέρνηση του Αναπλιού το είδε ως σανίδα σωτηρίας και το υπόγραψε αυθωρεί».
Μάλιστα δε, ο Μαυροκορδάτος, «για να του δώσει περισσότερο κύρος, πήρε και τις υπογραφές των βουλευτών, των ιεραρχών και μερικών οπλαρχηγών και το έστειλε στην Αγγλία», συμπληρώνει ο Βουρνάς, τονίζοντας, ότι: «Το καλοκαίρι του 1825, η Επανάσταση κρεμόταν σε μία κλωστή».
Να, λοιπόν, το πρώτο κεφάλαιο αυτού του Σχεδίου, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «προτεκτορα­τοποίηση της Ελλάδας»:
«Το ελληνικόν έθνος δυνάμει της παρούσης πράξεως θέτει εκουσίως την ιεράν παρακαταθήκην της αυτού ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας και της πολιτικής αυτού υπάρξεως, υπό την μοναδικήν υπεράσπισιν της Μ. Βρεταννίας…»
Το εν λόγω Σχέδιο, το οποίο στάλθηκε υπό τύπον αναφοράς στο Λονδίνο, «κινητοποίησε αμέσως το νόμιμο και το μυστικό μηχανισμό της αυτοκρατορίας» και σε μερικούς μήνες αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμα­τεύ­σεων των κυβερνήσεων Αγγλίας – Ελλάδας, «η οποία δέχτηκε ολοκληρωτικά τις αγγλικές θέσεις, ανάμεσα στις οποίες να εγκαταλείψει τις αξιώσεις της για πλήρη ανεξαρτησία και να δεχτεί την υποτέλεια στο σουλτάνο».
Αυτό ήταν, λοιπόν, σε χονδρικές γραμμές, το Σχέδιο εθελοδουλείας των Ελλήνων και Άγγλων αλλά «ό,τι αποφάσισαν όμως Άγγλοι και Μαυροκορδάτος, τους τα γκρέμισαν οι Τούρκοι, που δεν δέχτηκαν καμία συζήτηση, γιατί οι πρώτες επιτυχίες του Ιμπραήμ είχαν δημιουργήσει στην Πύλη τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική περιπέτεια θα τελείωνε με ολοσχερή κατάπνιξη της επαναστάσεως».
Βέβαια, για διαφορετικούς λόγους, το Σχέδιο αυτό «που είχε διαστάσεις εθνική προδοσίας από την κυβέρνηση του Μαυροκορδάτου» δεν πήρε τις υπογραφές όλων και μάλιστα αποδείχτηκε «με ντοκουμέντα ότι πολλές υπογραφές πλαστογραφήθηκαν».
Όμως, το Σχέδιο αυτό συνάντησε μεγάλες αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στους φιλελληνικούς κύκλους.
Από τους πρώτους Έλληνες του εξωτερικού, ο Αδαμάντιος Κοραής, αντέδρασε εγγράφως, ζητώντας εξηγήσεις «από τινάς, πως και δια ποίανκατεπείγουσαν ανάγκην απεφασίσθη η καταφυγή εις την είτε υπεράσπισιν, είτε προστασίαν των Άγγλων», ενώ οι απεσταλμένοι από τις φιλελληνικές εταιρείες, Γάλλος στρατηγός Ρος και ο Αμερικανός Γεώργιος Ουάσιγκτον, σε επιστολή τους προς την Ελληνική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκαν ακαριαίως γράφοντας: «…άτομα τινά, μόνον ως απλοί πολίται, έλαβον την τόλμην να γίνωσιν αρχηγοί μιας φατρίας και ενατνίον των καθεστηκότων νόμων της πατρίδος των, υπέγραψαν και παρεκίνησαν και άλλους να υπογράψωσι μίαν αναφοράν όλως δι’ όλου υβριστικήν εις τον χαρακτήρα των εθνών…»
Ο Ουάσιγκτον, ευρισκόμενος στο Ναύπλιο ως εθελοντής και υπερασπιστής της ελευθερίας και ανεξαρτησίας της Ελλάδος, σε δεύτερη αναφορά του έκανε τούτη τη δήλωση: «Μετά την παραχώρηση της κυριαρχίας της Ελλάδος στους Άγγλους θα έφευγε, γιατί δεν είχε έρθει στην Ελλάδα να αγωνιστεί για να γίνει η χώρα αγγλική αποικία» (όλα τα παραθέματα εντός εισαγωγικών ανήκουν στον Τ. Βουρνά: «Ιστορία της νεώτερης Ελλάδας» (1821-1909), εκδ. «Τολίδη», Αθήνα 1978, σελ. 155-168, όπου το κεφάλαιο: «Η προδοτική κίνηση να πουληθεί η Ελλάδα στους Άγγλους και ο ρόλος του Μαυροκορδάτου».
Ανάμεσα στις εκδηλωθείσες αντιδράσεις κατά της προδοτικής αυτής προσπάθειας «ήταν ο Δημήτρης Υψηλάντης», ο οποίος με την από Αυγούστου 1825 επιστολή του προς τον Γκούρα «τον καλούσε να εναντιωθούν στο ξεπούλημα της Ελλάδας στους Άγγλους».
Το θέμα του ξεπουλήματος της πατρίδας άγεται προς συζήτηση στην Γ’ Εθνική Συνέλευση, η οποία συνήλθε τον Απρίλιο του 1826 στην Επίδαυρο και στην οποία: «Ο Υψηλάντης σε μια στιγμή υπέροχης εθνικής και πατριωτικής έξαρσης, συνέταξε και υπέβαλε την παρακάτω αναφορά του». Αντιτασσόμενος σφοδρά ο πατριώτης Υψηλάντης σε αυτό το προδοτικό Σχέδιο, κατέληγε: «….δεν θέλω λείψει… να χύσω και την τελευταίαν ρανίδα του αίματός μου, ενόσω διαρκεί ο υπέρ ανεξαρτησίας πόλεμος…». Όμως, ολόκληρο, σχεδόν, το σύστημα της προδοσίας καραδοκούσε, με αποτέλεσμα, γράφει ο Βουρνάς: «η γενναία και πατριωτική φωνή του αγνού πολεμιστή δεν είχε απήχηση στην Εθνοσυνέλευση, που την κατηύθυνε η αγγλική φατρία», γεγονός το οποίο όχι μόνο έθαψε την διαμαρτυρία του Υψηλάντη, αλλά και στράφηκε εναντίον του με ειδικό ψήφισμα με το τερατώδες αιτιολογικό ότι «δι’ αυτής καθυβρίζει αυθαδώς τους νόμιμους πληρεξούσιους» και γι’ αυτό «αποκλείεται από κάθε πολιτικόν δικαίωμα και πατριωτικόν υπούργημα»!
Ο Κολοκοτρώνης αντέδρασε σ’ αυτή την πράξη της εθνικής καταισχύνης και «μόνο χάρη στην επέμβασή του έγινε κατορθωτό να μειωθεί η τιμωρία του Υψηλάντη για ένα χρόνο».
Κι επειδή οι Τούρκοι αρνήθηκαν τελικά, ο Μαυροκρδάτος έθεσε την Ελλάδα προτεκτοράτο υπό την σκέπη της Μ. Βρετανίας!!! Καταλάβατε;
Αποτέλεσμα; Έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου, μετά από λίγο καιρό δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας (ο μοναδικός ίσως ΕΛΛΗΝΑΣ κυβερνήτης) και άρχισαν να έρχονται Γερμανοί βασιλείς.
Τα δύο αυτά υπέρογκα δάνεια τα οποία πήρε ο Μαυροκορδάτος, δεν ήρθαν ποτέ τα λεφτά στην Ελλάδα και τα αποπληρώναμε μέχρι το 1990, ξέρετε από πού τα πήραμε; Από τους Rothchild!!!
Είναι τυχαίο το ότι μετά από 200 χρόνια περίπου χρόνια και λίγο μετά που μόλις αποπληρώσαμε αυτά τα δάνεια, η χώρα μας βρέθηκε ξανά χρεωμένη χωρίς να ξέρει κανείς πόσα χρωστάμε σε ποιόν και γιατι; Είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε ξανά τους τους Rothchild;
Είναι τυχαίο το ότι αυτή την στιγμή είμαστε κάτω από Γερμανική κυριαρχία; Εγώ δεν πιστεύω στις συμπτώσεις και βλέπω ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται…
Όλοι επίσης μιλάνε για τον Σόρος αλλά μάλλον αγνοούν ότι ο Σόρος είναι το δεξί χέρι των Rothchild, ουσιατικά υπάλληλός τους και μάλλον αυτός είναι που τραβάει την προσοχή και την δημοσιότητα, ώστε να κάνουν αυτοί ανενόχλητα την δουλειά τους…
Δείτε και κάτι άλλο…
Στις 15 Μαρτίου 1822 εκδόθηκε η απόφαση 540 του εκτελεστικού, υπογεγραμμένη από τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, πρόεδρο του. Το διάταγμα όριζε για τις σημαίες ότι:
α) των μεν κατά γην δυνάμεων η σημαία, σχήματος τετραγώνου, θα είχεν εμβαδόν κυανούν, το οποίο θα διηρείτο εις τέσσαρα ίσα τμήματα από άκρων έως άκρων του εμβαδού
β) η δε κατά θάλασσαν σημαία θα ήτο διττή’ μία διά τα πολεμικά και άλλη διά τα εμπορικά πλοία. Και της μεν διά τα πολεμικά πλοία το εμβαδόν θα διηρείτο ες εννέα οριζόντια παραλληλόγραμμα, παραμειβομένων εις αυτά των χρωμάτων λευκού και κυανού’ εις την άνω δε προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο τετράγωνον κυανόχρουν, διηρημένον εν τω μέσω δι’ ενός σταυρού λευκοχρόου. Της δε διά τα εμπορικά πλοία διωρισμένης το εμβαδό θα ήτο κυανούν’ εις την άνω προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο ωσαύτως τετράγωνον λευκόχρουν και διηρημένον εν τω μέσω δι’ ενός σταυρού κυανοχρόου.
Η σημαία της επανάστασης είναι αυτή στην φωτογραφία 1. Άσπρη με τον γαλάζιο Σταυρό του Αγίου Ανδρέα. Μπορεί και οι Άγγλοι να έχουν Σταυρό του Αγίου Ανδρέα, ο Απόστολος Άγιος Ανδρέας όμως δίδαξε σε ελληνικά εδάφη και μαρτύρησε στην Αχαΐα, οπότε λογικότατο να είναι και σημαία των Κολοκοτρώνηδων και δη των Πελοποννησίων.


Γιατί τραβούσε ζόρι ο Μαυροκορδάτος να αλλάξει η σημαία; Άντε στην περίπτωση α) την “κατά γην” στην β) περίπτωση την “κατά θάλασσαν”; εννέα οριζόντια παραλληλόγραμμα, παραμειβομένων εις αυτά των χρωμάτων λευκού και κυανού’ εις την άνω δε προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού; Αυτή είναι η γνωστή μας σημαία όπως στην κεντρική φωτογραφία.
Για… δείτε όμως και μία άλλη πάλι “κατά θάλασσαν” σημαία αυτή στην φωτογραφία 3…
Είναι η σημαία της East India Company! Σας θυμίζει κάτι; Μοιάζει με κάτι; Τυχαίο κι αυτό; Σύμπτωση; Σαν πολλές συμπτώσεις δεν μαζεύτηκαν;

Μήπως πρέπει να προβληματιστούμε; Μήπως το Σύμφωνο Υποτέλειας ισχύει ακόμα;

Όπως είπε και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός: “Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς”.
Οπότε μην με παρεξηγήσετε, που δεν μπορώ να γιορτάσω αυτήν την μέρα και να σας πω χρόνια πολλά…
Από τον Χρήστο Λαμπρούδη, Ιστορικό – Συγγραφέα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου