Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στον μεγάλο ποταμοβραχίονα της Έδεσσας, με την περίοδο αυτή να αφιερώνεται
στην τμηματική αναβάθμιση των τοιχίων και του πυθμένα του ποταμού, που οδηγεί στους Καταρράκτες της πόλης.
Στις συνεχείς εργασίες, βοηθά και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η ζημιά του υποσταθμού της ΔΕΗ, που βρίσκεται κάτω από τους Καταρράκτες, γεγονός που σημαίνει ότι η διακοπή του νερού είναι αναγκαία.
Όπως μαθαίνουμε μάλιστα, η ζημία που υπάρχει, δεν θα έχει αποκατασταθεί και τον ερχόμενο μήνα.
Σήμερα εξάλλου, συνεργείο του Δήμου Έδεσσας, προχώρησε στο κλάδεμα δέντρων της περιοχής, για την αποφυγή πιθανής ζημιάς που μπορεί να προκληθεί από την πτώση τους.
Αυτό πάντως που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας στο έργο, είχαμε μία άρτια ενημέρωση από τους επιστήμονες που το επιβλέπουν.
Παράδειγμα, δια γυμνού οφθαλμού, καταρρίπτεται ο ισχυρισμός, ότι με τη νέα μορφή στεγανοποίησης, εμποδίζονται τα επιφανειακά νερά να εισχωρήσουν στον βράχο που υπάρχει στο υπόγειο μήκος του ποταμού.
Και αυτό το διαπιστώνει αμέσως κανείς, αφού στο σημείο που υπάρχει ακόμα ο φυσικός πυθμένας, παρόλο που τα νερά είναι σταματημένα, το νερό που υπήρχε ήδη από μία βρύση, δεν μπορεί να απορροφηθεί από το υπέδαφος του ποταμού, με αποτέλεσμα να μένει στάσιμο.