Wednesday, 23 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Έφη Αχτσιόγλου: Δριμύ κατηγορώ προς την Κυβέρνηση, στην ομιλία της, στα Γιαννιτσά

Έφη Αχτσιόγλου στα Γιαννιτσά

Κάλεσμα συμπόρευσης προς τις προοδευτικές δυνάμεις του χώρου, απεύθυνε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου από τα Γιαννιτσά, όπου βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, 22 Οκτωβρίου 2024, στο δρόμο για το 1ο Συνέδριο του κόμματος.

Πολλοί οι υποστηρικτές της, που γέμισαν την αίθουσα Δημοτικών Συνεδριάσεων, του δήμου Πέλλας, όπου η κα Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο: «Δεν υπάρχει χώρος να αναγεννηθεί και να δημιουργηθεί κάτι καλό μέσα από εκεί», είπε, και απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης σε δυνάμεις που “έχουν εγκλωβιστεί στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Δριμύ κατηγορώ άσκησε προς το κυβερνών κόμμα, λέγοντας ότι η ακρίβεια και ο ΦΠΑ που δεν μειώνεται έχουν γονατίσει την κοινωνία, προς όφελος, πάλι, των μεγάλων εταιριών και των Τραπεζών…

«Η ελληνική οικονομία είναι μια από τις τέσσερις πλέον αδύναμες στην Ευρώπη, όσον αφορά στο εισόδημα, στον μισθό, στις επενδύσεις, στις δυνατότητες παραγωγής πλούτου. Βρισκόμαστε  στα χαμηλότερα επίπεδα, μαζί με τη Βουλγαρία . Αντί να υπάρχει  βελτίωση των μεγεθών μετά τα μνημόνια, καταγράφεται διαρκής πτώση. Ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα είναι στον πάτο. Έχουμε φτάσει σε μια πολύ αναιμική ανάπτυξη η οποία δεν   οδηγεί σε πορεία σύγκλισης. Το χειρότερο είναι ότι καταγράφεται τρομακτικό άνοιγμα ανισοτήτων. Τα κέρδη των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών στην Ελλάδα, έχουν υπερπενταπλασιαστεί κατά την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πλούτου και την ίδια ώρα έχει φτωχοποιηθεί η κοινωνία, με τα ενοίκια, τις τιμές καυσίμων και αγαθών να ανεβαίνουν και τους μισθούς να πέφτουν… Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί και που αποτελεί συγκεκριμένη στρατηγική και πολιτική επιλογή της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου: «Δεν μας ενδιαφέρει μια εσωστρεφής συζήτηση που αφορά κουτσομπολιό. Δεν είναι αυτό πολιτική. Μας ενδιαφέρει η επιστροφή στην πολιτική και στην ουσία των πραγμάτων. Εμείς, καταθέσαμε προτάσεις πάνω στα σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας…».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.