Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξάνδρειας, τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης που σημειώθηκε στις 7 Αυγούστου 2025 στην Ημαθία.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος γυναίκας, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράστιδα, μαζί με τους συνεργούς της, έστησαν ένα σενάριο για να πείσουν την παθούσα να τους παραδώσει χρήματα και κοσμήματα. Αρχικά, μία γυναίκα συνεργός τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, προσποιούμενη την κόρη της και ισχυριζόμενη ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια, δεύτερος συνεργός εμφανίστηκε ως γιατρός και τρίτος ως αστυνομικός, ενισχύοντας την πειστικότητα του ψεύτικου περιστατικού. Με αυτό τον τρόπο, κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 12.700 ευρώ και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε η γυναίκα που έχει πλέον ταυτοποιηθεί.
Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των συνεργών της και τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζει στους πολίτες να μην εμπιστεύονται αγνώστους που επικαλούνται επείγουσες ανάγκες συγγενών τους, να μην παραδίδουν χρήματα και κοσμήματα χωρίς διασταύρωση της πληροφορίας και να καλούν αμέσως τις αρχές σε κάθε ύποπτη επικοινωνία.