Sunday, 8 September, 2024

“Αλλαγή στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας”: Επικίνδυνος για τους μαθητές ο δρόμος, στο 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών

Αλλαγή στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: “Στο 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, όπου βρεθήκαμε την Τρίτη,

η είσοδος στο σχολικό συγκρότημα στο οποίο φοιτούν 600 μαθητές (2ο ΓΕΛ, 2ο Γυμνάσιο, Μουσικό Σχολείο) γίνεται υποχρεωτικά μέσω της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών.
Στις επίμονες διαμαρτυρίες γονέων και τοπικών φορέων, οι οποίοι ευλόγως ανησυχούν που τα παιδιά τους αναγκάζονται να περνούν καθημερινά από μια εθνική οδό μεγάλης κυκλοφορίας για να φτάσουν στο σχολείο, η Περιφέρεια κωφεύει. Και στέλνει τους διαμαρτυρόμενους για αυτή την επικίνδυνη συνθήκη, από τον Άννα στον Καιάφα.
Λύσεις για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που διατρέχουν καθημερινά οι μαθητές υπάρχουν.
Μπορεί να γίνει είτε μια υπέργεια γέφυρα, είτε μια υπόγεια διάβαση, είτε και μια διαμόρφωση που να εκτρέπει την είσοδο προς και την έξοδο από το σχολείο, μέσω της παράπλευρης οδού, ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος τα παιδιά να περνούν απέναντι σε ένα δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας. Λύσεις υπάρχουν. Πολιτική βούληση για να εφαρμοστούν όμως, φαίνεται πως δεν υπάρχει.
Εμείς υποσχεθήκαμε στην Τροχαία και στους διευθυντές των σχολείων ότι θα διεκδικήσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόβλημα να λυθεί πριν συμβεί κάποιο ατύχημα…”. Γ. Μυλόπουλος 

https://www.facebook.com/search/top/?q=2%CE%BF%20%CE%B3%CE%B5%CE%BB%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%83%CF%89%CE%BD%20&locale=el_GR

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου