Tuesday, 17 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Από την Πέλλα, ο οδηγός που πέρασε ανενόχλητος από το τελωνείο & πυροβολήθηκε στην Τουρκία!

Ερωτήματα προκύπτουν από τις νεότερες λεπτομέρειες της πρωτοφανούς περίπτωσης που σημειώθηκε χθες στον συνοριακό σταθμό Κήπων-Υψάλων.

Όπως είναι γνωστό, ο οδηγός αυτοκινήτου, από την Πέλλα, στην έξοδο της γέφυρας του Έβρου και μέσα στο τουρκικό έδαφος, πρώτα χτύπησε έναν μοτοσυκλετιστή, μετά προσέκρουσε σε φορτηγό και στη συνέχεια απειλούσε τους αστυνομικούς με αιχμηρό εργαλείο (μάλλον μαχαίρι κρεοπωλείου). Οι Τούρκοι πυροβόλησαν αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια στο πόδι του Έλληνα, τραυματίζοντάς τον. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου για τη ζωή του.

Από την ελληνική πλευρά έγινε γνωστό οτι ο δράστης πέρασε χωρίς έλεγχο από τα ελληνικά σύνορα, αστυνομικό αυτοκίνητο άρχισε να τον αναζητά και οι στρατιώτες στη γέφυρα ενημέρωσαν ότι πέρασε προς την πλευρά της Τουρκίας.

Αδριανούπολη: Τούρκοι αστυνομικοί πυροβόλησαν Έλληνα στο τελωνείο

Εδώ βέβαια προκύπτουν κάποια ερωτήματα, για την ευκολία που μπορεί κάποιος να παρακάμψει (για οποιονδήποτε λόγο) τον έλεγχο στα ελληνικά σύνορα και να διαφύγει προς την Τουρκία εάν αυτός είναι ο σκοπός του. Είναι προφανές ότι οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές θα επανεξετάσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και λειτουργίας του συνοριακού σταθμού, μετά από αυτό το γεγονός. Όσον αφορά τον δράστη, πρόκειται για άτομο από τη Δωροθέα Αριδαίας (με καταγωγή από το Βόλο), ο οποίος μόλις πριν λίγους μήνες είχε απασχολήσει τις αρχές και είχε διαταχθεί η ψυχιατρική του εξέταση από την εισαγγελική αρχή.

Τώρα, πώς ένα τέτοιο άτομο κυκλοφορούσε ελεύθερο και μάλιστα πέρασε σχεδόν ανενόχλητο μέσα στη Τουρκία προκαλώντας τέτοιου είδους περιστατικό, είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τις ελληνικές αρχές και κυρίως τις ηγεσίες τους.

e-evros.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.