Thursday, 19 September, 2024

Από τη μία οι «μαϊμού» αγγελίες πώλησης ΙΧ, από την άλλη οι απατεώνες που δεν πληρώνουν!

Θύμα απάτης μέσω διαδικτύου έπεσε ένας άνδρας από τον Βόλο, στην προσπάθειά του να αγοράσει ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο MEGA, είδε μία αγγελία στο Facebook για μεταχειρισμένο όχημα, ελαφρώς τρακαρισμένο, που πωλούταν έναντι 3.500 ευρώ και ήρθε σε επικοινωνία με το άτομο που την καταχώρησε, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι έμπορος αυτοκινήτων από το Ηράκλειο Κρήτης.

Το «πρόβλημα» με τις δόσεις και η επικοινωνία για ανάκληση των εμβασμάτων
«Αφού είδα την αγγελία μίλησα μαζί του, συμφωνήσαμε στην τιμή, πήγα στο γραφείο μεταβιβάσεων και έκανα τις ενέργειες. Έκανα κατάθεση την πρώτη δόση στις 05/09 και τη δεύτερη στις 06/09.

Μετά από λίγες ώρες, στις 11 το πρωί περίπου, με κάλεσε ο ίδιος ο έμπορος και είπε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, να πάω στην τράπεζα και να κάνω ανάκληση των εμβασμάτων, γιατί τα χρήματα είχαν πάει σε άλλο λογαριασμό, γιατί έγινε λάθος στο προτελευταίο ψηφίο», ανέφερε ο κ. Γιώργος.

Δεν έγινε ποτέ η μεταβίβαση. Είδε το όχημα να πωλείται στη Θεσσαλονίκη έναντι 18.000 ευρώ!
Η μεταβίβαση του οχήματος δεν έγινε ποτέ, με τον κ. Γιώργο να ισχυρίζεται ότι ενώ περίμενε να παραλάβει το όχημα, επισκέφτηκε ιστοσελίδα όπου πωλούνται αυτοκίνητα και είδε φωτογραφίες του, με τις ίδιες πινακίδες, να πωλείται από έναν ιδιώτη στη Θεσσαλονίκη, έναντι 18.000 ευρώ! Όπως είναι λογικό, κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, ενώ σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο άνθρωπος που τον εξαπάτησε του στέλνει υβριστικά μηνύματα… Από την άλλη, περιπτώσεις ολοκλήρωσης αγοράς στα Γιαννιτσά και άλλες περιοχές, γίνονται από συγκεκριμένους… τύπους, τα αγοράζουν, γίνεται η μεταβίβαση, αφήνουν ένα μικρό υπόλοιπο, πχ 200 ευρώ, και… εξαφανίζονται! Οπότε, μην παραδίδετε κλειδιά ή την άδεια κυκλοφορίας, πριν την πλήρη εξόφληση. Προσοχή, αγορά και πώληση, με έλεγχο και μόνο με αξιόπιστους… 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.