Monday, 16 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γιαννιτσά: Επικίνδυνες δολιοφθορές στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου Πέλλας για την προστασία

και ευζωία των ζώων, λειτουργεί λίγο έξω από την πόλη των Γιαννιτσών (περιοχή Ταλαμπά), Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων, ώστε τα αδέσποτα να μπορούν να διαβιούν σε ελεγχόμενο χώρο.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται δολιοφθορές που προκαλούνται από άγνωστο ή αγνώστους στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου και πιο συγκεκριμένα στην εξωτερική περίφραξή του με κοπή συρμάτων από εργαλείο κοπής και την δημιουργία τρύπας που συνιστά παραβίαση χώρου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος εξόδου των ζώων από αυτό, αφού δεν καθίσταται ασφαλής η διαβίωσή τους εκεί.
Τα αδέσποτα που μπορούν να εξέλθουν από τις “εξόδους” που δημιουργούνται από τα ανοίγματα, αποτελούν “πηγή” κινδύνου για την δημόσια υγεία, για την ζωή τους, για τους ανθρώπους, αλλά και για ότι άλλο μπορεί να προκληθεί από την ελεύθερη κυκλοφορία τους. Επίσης, κίνδυνο για τα αδέσποτα στο καταφύγιο μπορεί να αποτελέσει η ενδεχόμενη είσοδος από τα ανοίγματα άλλων ζώων.
Ο Δήμος Πέλλας έχει καταγγείλει εγγράφως το γεγονός των δολιοφθορών στο Αστυνομικό Τμήμα και καλεί τον άγνωστο ή τους αγνώστους να σταματήσουν την παραβατική και επικίνδυνη από κάθε άποψη δράση τους.
Η ασφάλεια των πολιτών και η παράλληλη προστασία των αδέσποτων ζώων αποτελούν προτεραιότητα για το Δήμο Πέλλας και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλλουμε όλοι.
Από το Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου