Sunday, 8 September, 2024

Γιώργος Μακρίδης: Ο πρώτος των πρώτων στις πανελλήνιες

Ο Γιώργος Μακρίδης από τα Γιαννιτσά, πέτυχε σχεδόν το απόλυτο στις Πανελλήνιες, και με 19.310 μόρια, από τα ΕΠΑΛ, μπορεί να περάσει στην πρώτη επιλογή του, τη Φαρμακευτική! 

Ο Γιώργος μίλησε στον “Λόγο” για τις ώρες διαβάσματος, τους στόχους και την επιτυχία του! 
“Οι ώρες διαβάσματος μεταβάλλονταν ανάλογα με το πρόγραμμα και τις απαιτήσεις της κάθε ημέρας. Σε μέρες με λιγότερο βεβαρυμμένο, από μαθήματα, πρόγραμμα εξασφάλιζα την προετοιμασία για μέρες με στενότερα χρονικά περιθώρια. Ο σκελετός του διαβάσματος «έβγαινε» τα Σαββατοκύριακα. Θεμελιώδης παράγοντας για την σταθερή επίδοση καθόλη τη διάρκεια της χρόνιας ήταν η κάλυψη μεγάλου όγκου ύλης τις ημέρες που δεν είχα σχολείο”.
Οι κόποι σου οπότε ανταμείφτηκαν και πέτυχες με στερήσεις… 
Τον τελευταίο χρόνο κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια και χαίρομαι που πέτυχα τον στόχο μου και πέρασα στην πρώτη μου επιλογή. Σαφώς για να έλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει πρώτα να έχουν γίνει οι ανάλογες θυσίες. Η δίκη μου περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς χρειάστηκε να θέσω ως προτεραιότητα τα καθήκοντα μου ως μαθητής και να διακόψω προσωρινά δραστηριότητες που απολάμβανα όπως ο αθλητισμός.

Πώς επέλεξες τη συγκεκριμένη σχολή;
Για εμένα το ενδιαφέρον μου για τη Φαρμακευτική πυροδότησε η εισαγωγή της αδερφής μου στην σχολή αυτή. Στη συνέχεια ακούγοντας διαφορετικές γνώμες από τον περίγυρο μου, προσπάθησα να διαμορφώσω τη δίκη μου άποψη. Μέσω της αδερφής μού, δόθηκε η ευκαιρία να έχω πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τη σχολή. Για αυτό και κατέληξα να την επιλέξω εφόσον όσα μάθαινα μου άρεσαν και μου κέντρισαν το ενδιαφέρον.
Θέλεις να ευχαριστήσεις κάποιον-οιους;
Θεωρώ ότι τα εύσημα δεν πρέπει να τα παίρνει μόνο ο μαθητής που πετυχαίνει τον στόχο του στις πανελλήνιες, αλλά ο κύκλος που τα αξίζει είναι πολύ πιο ευρύς και περιλαμβάνει τους καθηγητές, τους γονείς, τα αδέρφια. Πιστεύω ότι είναι ένας οικογενειακός μόχθος και είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη που είχα εγώ από τα πρόσωπα αυτά. Τους ευχαριστώ πολύ και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου