Saturday, 28 September, 2024

Δήμαρχος Αλμωπίας για έρευνες στη Μονή Αρχαγγέλου: «Βρίσκεται το μισό κράτος εκεί»

Ήθελαν να σκάψουν και μέσα στο Μοναστήρι (σ.σ. τα συνεργεία) ωστόσο έχουμε κλειδώσει την πόρτα, λέει, μοναχός!
Κυνήγι ενός καλά κρυμμένου -και απροσδιόριστου- θησαυρού φαίνεται πως έχει ξεκινήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου στο Μοναστήρι Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Αλμωπία Πέλλας.
«Πρωταγωνιστές» στο όλο σκηνικό που θυμίζει… Ινδιάνα Τζόουνς είναι οι άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας που αφού πρώτα απέκλεισαν την περιοχή, σκάναραν με ανιχνευτές χρυσού τον προαύλιο χώρο και εξωτερικά τμήματα του Μοναστηριού και στη συνέχεια με εκσκαφείς άρχισαν να ανοίγουν τρύπες, προκαλώντας ανησυχία τόσο στους μοναχούς, όσο και στους κατοίκους του χωριού.
Σύμφωνα με τον θρύλο που μεταφέρεται ανά τα χρόνια από τους παλιούς μοναχούς στους νεότερους, εικάζεται ότι στην κρύπτη του ναού υπάρχει καλά φυλαγμένος θησαυρός, με κάποιους να κάνουν λόγο για χρυσό, όπλα αλλά και αρχαία κειμήλια. Ο θρύλος απέκτησε σάρκα και οστά μετά τη σύλληψη αρχαιοκάπηλου στη Σπάρτη τον Νοέμβριο, που φέρεται να πιάστηκε με κειμήλια που προήλθαν από το εν λόγω Μοναστήρι… διαβάστε εδώ περισσότερα
«Μας είπαν ότι ψάχνουν ειδική κρύπτη»
«Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου κατέφθασαν τέσσερις αστυνομικοί με πολιτικά από την Αθήνα, οι οποίοι επικαλέστηκαν ότι θέλουν να μας προστατεύσουν από αρχαιοκάπηλους. Αφού τους επιτρέψαμε να κοιμηθούν στο Μοναστήρι, την επομένη, δηλαδή την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, μας ζήτησαν να απομακρυνθούμε από τον χώρο, καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανασκαφής πίσω από έναν βράχο. Μας είπαν ότι ψάχνουν μια ειδική κρύπτη που εικάζεται ότι εκεί μέσα υπάρχει θησαυρός, κάτι το οποίο γνωρίζουμε κι εμείς από τους παλαιότερους μοναχούς. Επικράτησε ένταση γιατί εμείς αρνηθήκαμε να φύγουμε», ανέφερε αρχικά ο καλόγερος στο ThessToday.gr.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ίδιος, τα συνεργεία έχουν ήδη σκάψει τρεις τρύπες σε διαστάσεις 4 μέτρα μήκος επί 2,5 μέτρα πλάτος επί 2 μέτρα βάθος. Οι δύο ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Μοναστηριού, ενώ η τρίτη -και η τελευταία έως τώρα- έξω από τη Μονή, συγκεκριμένα πίσω από το Ιερό. «Ήθελαν να σκάψουν μπροστά στις κολώνες του ναού, αλλά θα είχαμε πρόβλημα στατικότητας, κινδύνευε ο ναός να πέσει και τους παρακαλέσαμε να μην συνεχίσουν. Ήθελαν να σκάψουν και μέσα στο Μοναστήρι (σ.σ. τα συνεργεία) ωστόσο έχουμε κλειδώσει την πόρτα και δεν τους επιτρέπουμε την πρόσβαση, παρά μόνο ενδοσκοπικά έριξαν μια ματιά κάτω από την τραπεζαρία, με ειδικές κάμερες», σημείωσε ο μοναχός… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου