Ο Δήμος Έδεσσας, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής
και της προώθησης της ανακύκλωσης, ανακοινώνει την τοποθέτηση ειδικών πορτοκαλί κάδων για τη συλλογή χρησιμοποιημένων τηγανελαίων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.
Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση της ρύπανσης των υδάτων, καθώς το τηγανέλαιο που καταλήγει στην αποχέτευση προκαλεί σοβαρά προβλήματα, όπως η φραγή σωληνώσεων και η ρύπανση υδάτινων πόρων.
Τρόπος Χρήσης των Πορτοκαλί Κάδων
Οι πολίτες καλούνται να ακολουθήσουν τα εξής απλά βήματα για τη σωστή απόρριψη των τηγανελαίων:
1. Αφήστε το λάδι να κρυώσει μετά τη χρήση.
2. Φιλτράρετε το λάδι (αν υπάρχουν υπολείμματα τροφών).
3. Αποθηκεύστε το σε καθαρό πλαστικό μπουκάλι (π.χ. από νερό ή αναψυκτικό) ή σε άλλο κατάλληλο δοχείο με καλά κλειστό καπάκι.
4. Απορρίψτε το σφραγισμένο δοχείο στους ειδικούς πορτοκαλί κάδους που έχουν τοποθετηθεί στην πόλη.
Προσοχή: Μην ρίχνετε το λάδι χύμα στον κάδο – μόνο σε καλά κλεισμένα μπουκάλια ή δοχεία.
Τοποθεσίες Πορτοκαλί Κάδων: Πλατεία Γραννικού, Πλατεία Μ. Ασίας (4ο Δημοτικό), Καρανού & Κων/πόλεως (έναντι Μασούτη), Αγ. Δημητρίου 35 (έναντι εκκλησίας Αγ. Δημητρίου), Πλατεία Μουσείου (Τζαμί), Εγνατίας 90 (έμπροσθεν 2ου Γυμνασίου), Πλατεία Ηρώων, Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης (Κόκκινη Πλατεία), Μπιζανίου (έναντι πάρκινγκ LIDL), Λεωφόρος 18ης Οκτωβρίου & Τσιμισκή
Τα συλλεγόμενα έλαια θα προωθούνται για ανακύκλωση και μετατροπή τους σε βιοκαύσιμο, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών ρύπων και στην κυκλική οικονομία. Ο Δήμος Έδεσσας ενθαρρύνει όλους τους δημότες να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και να συμβάλουν σε μια καθαρότερη και πιο βιώσιμη πόλη.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας στο 2381350090.