Thursday, 19 September, 2024

Δήμος Κυριλίδης: Κ. Χατζηβασιλείου στο Μαϊάμι πήγατε, στην Πέλλα θα έρθετε ως Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού;

Το φαινόμενο της λειψυδρίας και άλλα περιβαλλοντικά και υγειονομικά ζητήματα, όπως η ποιότητα των νερών στην Τάφρο 66, 

η λειτουργία της λουτρόπολης στην Πέλλα, κ.α. τέθηκαν με τη μορφή ερωτήσεων, στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης προς τη διοίκηση, στηn ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2024.

Σε ερώτηση που έθεσε ως επικεφαλής της παράταξης “Μακεδονία Μπροστά” ο Περιφερειακός σύμβουλος, Δήμος Κυριλίδης στην Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου σχετικά, με Λουτρά Πόζαρ, αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας η παράταξή δεν έλαβε καμία απολύτως απάντηση.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειακός σύμβουλος, Δήμος Κυριλίδης είπε: “Η κυρία Χατζηβασιλείου όταν ρωτήθηκε για το εάν έχει παραβρεθεί θεσμικά στον νομό Πέλλας, απάντησε πως έχει βρεθεί σε κοπή πίτας. Το διάστημα που έκλεισαν τα λουτρά δεν είδαμε καμία θεσμική συνάντηση της με τους αρμόδιους των λουτρών για το πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό. Βέβαια ανέφερε πως δεν υπάρχουν μόνο τα λουτρά Πόζαρ αλλά πολλά ακόμη λουτρά. Σαν να μας δείχνει απροκάλυπτα τις προθέσεις της. Επίσης, όταν ρωτήθηκε για το εάν γνωρίζει πόσο έχει ένα εισιτήριο στο μουσείο της Πέλλας δεν απάντησε. Η ίδια όμως όταν επισκέφθηκε το Μαϊάμι θεσμικά, ενημερώθηκε όλος ο ειδησεογραφικός κόσμος. Αυτή είναι δυστυχώς η μοίρα της Πέλλας όταν άνθρωποι που απαξιώνουν με την συμπεριφορά τους, τους τόπους μας, καταλαμβάνουν σοβαρές θέσεις. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άσχετοι σε τόπους ιστορικούς”.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου απαντώντας σε ερώτηση για τα Λουτρά της Πέλλας διευκρίνισε ότι η λουτρόπολη έκλεισε για λίγο διάστημα για να γίνουν εργασίες συντήρησης και τις τελευταίες δέκα μέρες λειτουργεί κανονικά. Τόνισε, ότι κάθε χρόνο επισκέπτεται τα Λουτρά Πόζαρ και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, όπως και όλους τους προορισμούς στην Κεντρική Μακεδονία. Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής σημείωσε ότι έκλεισαν για λίγες μέρες προσωρινά, ως αποτέλεσμα ελέγχων των σχετικών υγειονομικών υπηρεσιών και πλέον έχει αποκατασταθεί η λειτουργία τους. Μίλησε, επίσης, για το σχέδιο διασύνδεσης του χιονοδρομικού του Αγίου Αθανασίου με τα Λουτρά Πόζαρ και όλη την Αλμωπία, ύψους 7 εκ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ.

Για την ποιότητα των υδάτων στην στην Τάφρο 66-στην οποία καταλήγουν υγρά απόβλητα των εποχικών εργοστασίων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας αστικών λυμάτων, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής απάντησε ότι ετησίως γίνεται έλεγχος κατά τις περιόδους εποχικής λειτουργίας μεταποιητικών μονάδων και δειγματοληψίες για την κατάσταση των νερών.

“Σήμερα κανένα εργοστάσιο στην Πέλλα δεν λειτουργεί χωρίς βιολογικό καθαρισμό” είπε ο κ. Τζαμτζής και πρόσθεσε ότι τα πρόστιμα επιβάλλονται όπου υπάρξει παράβαση στην τήρηση των κανόνων. Ερωτήσεις για αντιπλημμυρικά έργα έγιναν από περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης σχετικά με τους χρόνους υλοποίησης, ή και για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στις απορροφήσεις των σχετικών πιστώσεων. “Όλα τα έργα του προγράμματος της ΠΚΜ υλοποιούνται, κανένα έργο δε θα απενταχθεί” διαβεβαίωσε, το περιφερειακό συμβούλιο, ο αντιπεριφερειάρχης Πάρης Μπίλιας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου