Friday, 18 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δήμος Πέλλας: Υπομονή με τις εργασίες για το open mall

Στο κέντρο των Γιαννιτσών, πραγματοποιείται ένα μεγάλο έργο ανάπλασης κεντρικής περιοχής της πόλης, γνωστό και ως Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall).

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές, ότι η πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανεμπόδιστη κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Παρακαλούμε για την υπομονή και την κατανόησή σας.

Αντικείμενο του έργου είναι η συνολική αναβάθμιση περιοχής του υποβαθμισμένου κέντρου των Γιαννιτσών λόγω της άναρχης στάθμευσης, του κατακερματισμού του δημόσιου χώρου, την κυριαρχία του Ι.Χ., του ελάχιστου χώρου κίνησης πεζών και των δυσκολιών που δημιουργεί στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Ειδικότερα το έργο εστιάζεται:

  • Στην ανάδειξη των Γιαννιτσών ως ένα σύγχρονο αστικό κέντρο
  • Στη δημιουργία ενός φιλόξενου, αισθητικά άρτιου αστικού κέντρου προσβάσιμου από όλους τους χρήστες
  • Στην αναδιαμόρφωση και αναβάθμιση σημαντικού μέρους του κέντρου της πόλης.
  • Στην εξασφάλιση βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην περιοχή.

*Το ζήτημα βέβαια, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, και πλέον για την τωρινή, είναι ότι θα έπρεπε πρώτα να προβλεφθούν χώροι στάθμευσης για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος και δη όσοι έρχονται από τα χωριά, είτε για διάφορες δουλειές είτε για να φέρουν τα παιδιά τους σε δραστηριότητες, κλπ. πόσω μάλλον αν σκεφτούμε ότι η μελέτη του open mall θα πεζοδρομήσει αρκετά κομμάτια και θα δυσχεραίνει ακόμη παραπάνω την κυκλοφορία των οχημάτων, χωρίς να υπάρχει ούτε καν περιμετρικά της πόλης, χώρος στάθμευσης… Καλή η… περαντζάδα, αλλά δεν θα τρέχουν πια όλοι οι πεζοί να κόβουν βόλτες στο στενό της Απ. Λουκά με Πρόνοιας! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου