Friday, 18 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Διονύσης Σταμενίτης: Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς στο Πάικο συνεχίζονται

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς

στο Πάικο συνεχίζονται. Από την Πέμπτη όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νόμου Πέλλας, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, του Στρατού και όλης της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πέλλας δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο. Η πυρόσβεση συνεχίζεται από αέρος και από εδάφους, με τα εναέρια μέσα που έχει διαθέσει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τις δυνάμεις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πέλλας.

Το θετικό νέο είναι ότι αυτή τη στιγμή η φωτιά δεν κινείται απειλητικά, έχοντας περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, και βέβαια το γεγονός ότι δεν επεκτάθηκε σε κατοικημένες περιοχές. Δυστυχώς έχουμε ζημιές στο φυσικό περιβάλλον.
Η φωτιά στο Λουτροχωρι έχει σβήσει, μετά απο την επέμβαση των αρμοδίων αρχών, της Περιφέρειας, του Δήμου Σκύδρας και φυσικά των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού.


Θελω να εκφράσω της ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους τους καθήκοντος και σε όλους τους εθελοντές καθώς επίσης και στην Π.Ε. Ημαθίας και την πυροσβεστική Ημαθίας για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Προσωπικά βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με όλους από την πρώτη στιγμή, όπως και με την ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Διανύουμε μια από τις δυσκολότερες αντιπυρικές περιόδους, με παρατεταμένους καύσωνες, αυξημένη ξηρή κεραυνική δραστηριότητα, δυνατούς ανέμους και ξηρασία.
Χρειάζεται απο όλους μας ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να προστατέψουμε το φυσικό μας περιβάλλον αλλά κυρίως για να μην κινδυνεύσουν σπίτια και ανθρώπινες ζωές. Ακόμα και μια μικρή σπίθα μπορεί να εξελιχθεί σε μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου