Saturday, 29 June, 2024

“Δρόμος Θυσίας” στα Γιαννιτσά, με μεγάλη επιτυχία και φέτος!

Ο Δρόμος Θυσίας-Pella half Marathon πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Πέλλας, με τη συνεργασία της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και την ΟΜΓ, το πρωί της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου.

Δεκάδες συμμετοχές για τον 10ο Ημιμαραθώνιο των 21.090 χλμ στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, όπως και για τον δρόμο «Βαγγέλης Βρόντζος» γέμισαν τον πεζόδρομο της πόλης-για πρώτη φορά φέτος, δόθηκε η εκκίνηση, από το σημείο της πλατείας ΕΠΟΝ!

Αυτό που συγκίνησε ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, όπως από τους Συλλόγους Αμκε ΙΑΣΙΣ, Νόησις, ξενώνα εφήβων, connect inn, μέλη του Αχ. Μιμιλίδη, μοτοσικλετιστών, ποδηλατιστών, του δήμου Πέλλας, κλπ. και η συμβολή Αστυνομίας και Τροχαίας.

Ο Δρόμος των 5.500μ, ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του αγωνιστή της ζωής, Β. Βρόντζου

Οι δρομείς-περιπατητές ξεκίνησαν επίσης, από την αψίδα εκκίνησης PELLA HALF MARATHON 2023 στην πλατεία ΕΠΟΝ.

Το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, το σχολείο που φοιτούσε ο Βαγγελάκης μας και το 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, δήλωσαν συμμετοχή με 70 μαθητές, και έτρεξαν στον δρόμο των 5,5χλμ.

Οι βραβεύσεις έγιναν από τον δήμαρχο Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκο, τον Υφ. ΥΠΑΑΤ Διονύση Σταμενίτη και αντιδημάρχους ενώ παραβρέθηκαν πολλοί υποψήφιοι σύμβουλοι, και οι υπ. δήμαρχοι Στάθης Φουντουκίδης και Στ. Καστερίδης.

Για πρώτη φορά επίσης, πραγματοποιήθηκαν επιπλέον αγώνες μαθητών, στις Αμπελειές, στον Νέο Μυλότοπο και στην Αξό, στους κεντρικούς δρόμους των χωριών. Η προετοιμασία για την άψογη υποδοχή των δρομέων έγινε σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Αμπελειών, Αξού και Ν.Μυλοτόπου, το ΓΕΛ Αξού, το γυμνάσιο Ν.Μυλοτόπου, τα νηπιαγωγεία Αξού και Αμπελειών, και τους πολιτιστικούς συλλόγους, Καππαδόκες Ν. Μυλοτόπου, Κρωμνιωτών Αγ. Νικόλαος, Αμπελειών, καθώς και με τη Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Καππαδοκών Αξού και τον Αιμοδοτικό σύλλογο Αξού. Ακόμη, συμμετείχαν τμήματα της Φιλαρμονικής Γιαννιτσών, του δήμου Πέλλας και από την MDS Academy με την μπάντα τους! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου