Friday, 28 June, 2024

ΔΣ Πέλλας με αναφορές στο Δικαστικό Μέγαρο και τη γέφυρα που χώρισε τις παρατάξεις!

ΔΣ Πέλλας με αναφορές στο νέο Δικαστικό Μέγαρο και στην γέφυρα του Πλατανότοπου

Αναφορά στο νέο Δικαστικό μέγαρο
Στο ΔΣ της Πέμπτης, 30 Μαΐου συζητήθηκε η επίσκεψη του Υφ. Δικαιοσύνης, Ιωάννη Μπούγα στον Δήμο Πέλλας, την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ο Δήμαρχος Στάθης Φουντουκίδης αναφέρθηκε στη θετική έκβαση της διατήρησης ως αυτόνομου του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών.
Ο κ. Καστερίδης ζήτησε ενημέρωση για το αν θα προχωρήσει η κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου στα Γιαννιτσά.
Ο δήμαρχος είπε πως ο κ. Μπουγάς δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο στο οποίο θα ενταχθεί.
«Ήρθε ο υφυπουργός και εξήγησε ότι οφείλουν ως Πολιτεία τα Πρωτοδικεία και τα δικαστήρια, είναι σε καλή κατάσταση και δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε ανακοινώσεις τον Σεπτέμβριο. Πάντως μας τα είπε ενθαρρυντικά, ειδικά σε σχέση με την Έδεσσα, που είπε για εκεί ότι θα αναζητηθεί χώρος να μισθωθεί ενώ εδώ υπάρχει»… κλπ.
Για την γέφυρα στον Πλατανότοπο
Ο δήμαρχος έκανε λόγο για την γέφυρα του Πλατανότοπου, που από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών διενεργήθηκε τεχνική πραγματογνωμοσύνη, που σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη μηχανικού της Π.Κ.Μ. «δεν υπάρχει βεβαιότητα για την ασφαλή συμπεριφορά της γέφυρας από χρήση πολιτών» και ο Δήμος προληπτικά τοποθέτησε κορδέλες για την αποτροπή πρόσβασης.
Σχεδιάστηκε από ομάδα τεχνικών του δήμου, για να ενώσει τις εγκαταστάσεις του Πλατανότοπου, όπως είπε ο κ. Στάμκος, και τα κοιμητήρια… ήταν και αίτημα της Ο.Μ. για μεγαλύτερη και ασφαλέστερη διαδρομή,…

Στο σημείο αυτό υπήρξε μία ένταση, καθώς ο κ. Φουντουκίδης, είπε ότι «δεν χρειάζεται να μας πείτε τώρα για ποιο λόγο έγινε, εμείς λέμε ότι τώρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί…».
Ο κ. Στάμκος επανέλαβε ότι «ενοχλήθηκε η αισθητική κάποιων και πήγαν στην εισαγγελία…». Πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ, ζήτησε επίσης ο Γρηγόρης Στάμκος.
Ο κ. Καστερίδης είπε ότι: “Δεν είναι θέμα αισθητικής, αλλά θέμα ασφάλειας…”. 

Άλλο θέμα προ ημερησίας, αφορούσε το έργο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, με θετική εισήγηση να πληρωθεί ένα ποσό στον εργολάβο για την απρόσκοπτη συνέχεια της κατασκευής και ολοκλήρωσης του. Ο κ. Καστερίδης μίλησε για την ΤΚ Σταυροδρομίου και την αποκοπή από τα Εσώβαλτα… ρωτήθηκε ο δήμαρχος αν έχει γνώση και αν θα γίνει, όπως στην περίπτωση του Λουτροχωρίου της Σκύδρας… ο δημοτικός σύμβουλος, Θ. Ουραηλίδης έθεσε το ερώτημα για το 19ο θέμα, της ρύθμισης κυκλοφορίας στον πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης, αν θα ληφθούν αποφάσεις για το κλείσιμο κάποιων σημείων-που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των πεζών… 

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης πέρασαν ομόφωνα. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου