Monday, 16 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδήλωση με τον παραολυμπιονίκη της σφαιροβολίας Τάσο Τσίου, στο Γυμνάσιο Καρυώτισσας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, το Γυμνάσιο Καρυώτισσας

με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού Ηλία Ανδρίτσου ΠΕ11 και σε συνεργασία με την ομάδα δράσης του σχολείου μας «Αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε τον κόσμο» που αποτελείται από όλα τα τμήματα και των 3 τάξεων του σχολείου μας και περιλαμβάνεται στον Άξονα Δράσης 3: Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών, Διαμόρφωση κλίματος αλληλοσεβασμού, εμπιστοσύνης και σεβασμού της διαφορετικότητας, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Θεοδούλα Κυργυρίδου ΠΕ02 και μέλη την Αναστασία Ψαρρά ΠΕ02 και την Β. Καλευρά ΠΕ02, πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 κατά την 2η, 3η και 4η διδακτική ώρα του ωρολογίου προγράμματος εκδήλωση με καλεσμένο τον παραολυμπιονίκη της σφαιροβολίας Αν. Τσίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής μας κοινότητας πάνω σε ζητήματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, την καταπολέμηση των προκαταλήψεων εντός του σχολικού περιβάλλοντος και την αναγκαιότητα του σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.Η εκδήλωση περιλάμβανε ενημέρωση από τους μαθητές/τριες του σχολείου για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, παρουσίαση των σπουδαιότερων αθλητικών στιγμών και κατακτήσεων σε μετάλλια του παραολυμπιονίκη της σφαιροβολίας Αν. Τσίου και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του προς τα παιδιά.

Τα παιδιά καθηλώθηκαν από τη διήγηση του για τον αγώνα που έδωσε ώστε να αποδεχθεί την αναπηρία του και για τους αγώνες του στα διεθνή στάδια όπου κέρδισε πολλά μετάλλια στο παραολυμπιακό αγώνισμα της σφαιροβολίας. Ο κος Τσίου, όμως, δεν κέρδισε μόνο αθλητικές διακρίσεις και μετάλλια, αλλά και τον αγώνα της ζωής και έγινε παράδειγμα προς μίμηση για τους μαθητές του σχολείου μας. Τους δίδαξε τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αποδοχή του «άλλου», την απόρριψη των προκαταλήψεων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, τον αλληλοσεβασμό, να ζουν με αξιοπρέπεια και με το κεφάλι ψηλά.Στους μαθητές/τριες που παρουσίασαν με δική τους φροντίδα και κόπο την εκδήλωση, τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την προθυμία και την ωριμότητα που επέδειξαν και ελπίζουμε ως εκπρόσωποι της αυριανής κοινωνίας να διαπλάσσουν έναν καλύτερο κόσμο χωρίς προκαταλήψεις, όπου ο ένας θα σέβεται τον άλλο και θα τον κρίνει με βάση τον χαρακτήρα του και όχι τη σωματική ή όχι ακεραιότητά του, τη φυλή, τη θρησκεία, την εθνότητα ή το φύλο του. Ο Διευθυντής του σχολείου, Θεόφιλος Παπαδόπουλος, με τον σύλλογο διδασκόντων και τη μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου Καρυώτισσας ευχαριστούν θερμά τον  Αναστάσιο Τσίου, παραολυμπιονίκη αργυρό μετάλλιο στην σφαίρα στους Ολυμπιακούς αγώνες όπου μετά από πρόσκληση του σχολείου στο πλαίσιο της ημέρας για άτομα με αναπηρία μίλησε στου μαθητές του σχολείου για την πορεία της ζωής του δίνοντας στους μαθητές μαθήματα αγώνα ζωής. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου