Έχεις δει το τρέιλερ στο youtube, έχεις ξετρελαθεί με τις σκηνές δράσης και ίντριγκας, παίρνεις το έτερον ήμισυ και πάτε στον κινηματογράφο.
20 λεπτά μετά τα πάντα σβήνουν και ανοίγεις τα μάτια σου λίγο πριν σκοτώσουν τον πρωταγωνιστή και πέσουν οι τίτλοι τέλους. Ρωτάς το έτερον ήμισυ να σου πει τι έγινε και συνειδητοποιείς πως παρά τον ύπνο σου δεν έχασες τίποτα απολύτως, καθώς όσα ήταν να μάθεις τα έμαθες στην αρχή και στο τέλος.
Οι περισσότεροι έχουν ζήσει το παραπάνω σενάριο έστω και μία φορά στην ζωή τους, ωστόσο εδώ και έναν μήνα παρακολουθούμε όλοι μας κάτι αντίστοιχο σε live μετάδοση. Η ταινία για εμάς δεν είναι άλλη από την διαδικασία εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Μίας διαδικασίας πιο βαρετής και από την παρακολούθηση του You’ve got Mail με τον Τομ Χανκς και την Μεγκ Ράιαν.
Μετά την κορύφωση (#not) του πολιτικού πυρετού λόγω των εκλογών, στην Νέα Δημοκρατία άδραξαν την ευκαιρία και έβαλαν… μπρος τις μηχανές προκειμένου η βάση, ο λαός, να εκλέξει τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον νέο εν δυνάμει πρωθυπουργό. Τον άνθρωπο δηλαδή που θα αμφισβητήσει την πολιτική παντοδυναμία του Αλέξη Τσίπρα.
Μετά από ένα εξάμηνο διακυβέρνησης από την πιο άχρηστη κυβέρνηση που έχει περάσει από την Ελλάδα τα τελευταία 657 χρόνια, και την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από το μεγαλύτερο αντιμνημονιακό κόμμα της χώρας, θα περίμενε κανείς πως η Νέα Δημοκρατία θα έβρισκε πρόσφορο έδαφος να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Όσο καιρό «τρέχει» η προεκλογική περίοδος της ΝΔ, μέρα με την ημέρα, ασχολείται με το ζήτημα ολοένα και λιγότερος κόσμος. Χαρακτηριστικό είναι πως μιλώντας με συναδέλφους τόσο εντός όσο και εκτός KoolNews.gr, μάθαμε και… επιβεβαιώσαμε πως περισσότερη επισκεψιμότητα έχει μία είδηση για μία ένοπλη ληστεία σε ταξιτζή στο Χονγκ Κονγκ, παρά η δραστηριότητα των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ.
Γιατί λοιπόν Άδωνις Γεωργιάδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας (με αλφαβητική σειρά) δεν μπορούν να… σαγηνεύσουν τα πλήθη ή να τραβήξουν έστω στοιχειωδώς το ενδιαφέρον των πολιτών;
Φταίει ο καημός των πολιτών οι οποίοι με τόσους φόρους που καλούνται να πληρώσουν το τελευταίο που σκέφτονται είναι τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ; Φταίνε τα πρόσωπα; Φταίνε οι προσωπικότητες πίσω από τα πρόσωπα, ή μήπως η ρητορική των υποψηφίων. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό φταίνε όλα.
Οι υποψήφιοι φαίνεται να νομίζουν ότι το μοναδικό ζήτημα που απασχολεί τον Έλληνα αυτήν την στιγμή είναι ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Όμως δεν είναι έτσι. Από την άλλη τόσο οι ίδιοι όσο και ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι άφαντοι από τον σχολιασμό των όσων γίνονται. Για το μοναδικό θέμα της επικαιρότητας για το οποίο πήραν θέση ήταν για το εάν οι Πόντιοι υπέστησαν Γενοκτονία ή Εθνοκάθαρση, ενώ την ίδια ώρα όπου σταθούν και όπου βρεθούν κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα για μνημονιακή στροφή. Οι Νεοδημοκράτες, τον Αλέξη Τσίπρα, για μνημονιακή στροφή. Ναι.
Από εκεί και έπειτα είναι φανερό πως κανένας από τους υποψηφίους δεν μπορεί να βρει τον παλμό ούτε της στενής κομματικής βάσης, ούτε και της ευρύτερης κεντροδεξιάς. Μπορεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας να έχει τραβήξει λίγο το ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά ο Περιφερειάρχης K. Μακεδονίας γίνεται γνωστότερος στο ευρύ κοινό όμως με στιχομυθίες σαν την παρακάτω, και αυτός δεν πάει πουθενά και ας αποδεχθούμε το γεγονός πως για αρκετά χρόνια ακόμα θα μας κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δημοσιογράφος: Ο δρόμος για την Χαλκιδική τι γίνεται; Είναι ένα έργο που παραμένει μισοτελειωμένο.
Τζιτζικώστας: Δεν είναι καθόλου μισοτελειωμένο. Το μισό έργο έχει ολοκληρωθεί.
Δημοσιογράφος: Δεν έχει ολοκληρωθεί υπάρχουν κάποια σημεία που δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Τζιτζικώστας: Ακούστε, ακούστε. Το να έχει ολοκληρωθεί ένα έργο και να το παραδίδει η τροχαία είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Εμείς ολοκληρώσαμε το έργο, παραδώσαμε το έργο. Η τροχαία έκρινε ότι έπρεπε να ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί ολόκληρο. Είναι δικό τους θέμα. (!!!)
http://www.koolnews.gr/
Εκλογή προέδρου στη ΝΔ: Το έργο που δεν ενδιαφέρει κανέναν