Friday, 27 December, 2024

Επέστρεψαν στην Πέλλα οι εγκλωβισμένοι οδηγοί – Το ενδιαφέρον του βουλευτή Β. Βασιλειάδη

Για περισσότερες από 20 ημέρες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία οι 13 μεταφορείς-οδηγοί, λόγω κορονοϊού

οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Μετά από ενημέρωση του βουλευτή Πέλλας, Λάκη Βασιλειάδη, από συγγενείς των οδηγών, τις προηγούμενες ημέρες,  ασχολήθηκε και ο ίδιος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως ανέφεραν και μία κυρία, που ενεργοποιήθηκε για να γίνει γνωστό το θέμα (προ δύο εβδομάδων και πλέον), οπότε και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιστροφή των οδηγών στη χώρα μας και για τους «δικούς μας» ανθρώπους στην Πέλλα (ήταν δύο από το Μελίσσι και οι δύο από τα Γιαννιτσά).
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, ενήργησαν όσο πιο άμεσα μπορούσαν, παρά τις δυσκολίες για την επιστροφή των αυτοκινητιστών. Ενεργό το ενδιαφέρον και από τον βουλευτή Λάκη Βασιλειάδη για τους οδηγούς από την περιοχή μας, όλο αυτό το διάστημα.

Οι Έλληνες οδηγοί με το καλό επέστρεψαν με ειδική πτήση charter τα ξημερώματα στην Αθήνα, ναυλωμένη από το Υπουργείο Υποδομών, παρά την απαγόρευση πτήσεων που υφίσταται στο Ιράκ λόγω του κορονοϊού.


Σε δηλώσεις τους, μετά την άφιξη τους στη Θεσσαλονίκη, τόνισαν ότι δεν ήρθαν σε επαφή με τους Τούρκους: «Ανησυχούσαν οι συγγενείς μας. Η αβεβαιότητα είναι αυτή που έκανε μαρτυρική την κατάσταση. Σκεφτόμασταν τους οικείους μας», τόνισαν.
Κάποιοι από αυτούς ήταν εγκλωβισμένοι για πάνω από 20 μέρες.
«Οι ώρες ήταν μαρτυρικές. Εγκλωβισμένοι σε μια καμπίνα, είχε παλιόκαιρο και δεν γνωρίζαμε τι να κάνουμε… Λίγο ασχολούμασταν με το αυτοκίνητο, μιλούσαμε με τους συναδέλφους μας, μαγειρεύαμε μόνοι μας. Συνεχώς με ένα τηλέφωνο προσπαθούσαμε να δούμε τι θα κάνουμε. Αβεβαιότητα και αδιέξοδο».
Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει ο Κώστας Αντωνίου, ένας από τους 13 μεταφορείς- οδηγούς, την πολυήμερη ταλαιπωρία που υπέστη ο ίδιος και οι συνάδελφοί του.
«Είμαστε μαθημένοι λίγο-πολύ σε αυτές τις συνθήκες του δρόμου, αλλά η αβεβαιότητα έκανε μαρτυρική όλη αυτή την κατάσταση».
Όλες οι προσπάθειες που έκαναν για να απεγκλωβιστούν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, όπως ανέφερε, οδηγούσαν σε αδιέξοδο. «Δεν είχαμε καμία επαφή με τους Τούρκους, ζητούσαμε διάφορες λύσεις, όπως για παράδειγμα να έρθουν δυο αυτοκίνητα με ιατρικό προσωπικό, να μας συνοδεύσουν, ένα όχημα μπροστά και ένα πίσω, αλλά δεν δεχόντουσαν, μας καθυστερούσαν άσκοπα», επισήμανε.
Με ένα πλατύ χαμόγελο, ο Αλέξανδρος Ομιλιάδης, μόλις έφτασε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «καλώς σας βρήκαμε».
Στη συνέχεια ευχαρίστησαν το Υπουργείο Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), που τους συντόνιζε και οι συγγενείς, όπως και η κυρία Μαρία που ενδιαφέρθηκε τόσο για τους ανθρώπους αυτούς εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους «δημόσια προς τον κ. Βασιλειάδη, που ενήργησε τόσο γρήγορα, που ασχολήθηκε ο ίδιος με αυτό το θέμα και γύρισαν πίσω οι 13 αυτοκινητιστές στα σπίτια τους! Λάκη να είσαι πάντα καλά και να βοηθάς τον κόσμο» αναφέρουν στον «Λόγο της Πέλλας».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης από το Μελίσσι, αδελφός του ενός οδηγού, επικοινώνησε με τον «Λόγο της Πέλλας» και όπως είπε: «Ευτυχώς το ζήτημα έληξε με την επιστροφή τους και όλοι είναι καλά στην υγεία τους, παρά την ταλαιπωρία». Τα οχήματα όμως έμειναν σε μία παρκίδα που νοικιάζεται από την ελληνική εταιρία που εργάζονται και είναι το επόμενο που τους απασχολεί…

*photo thestival, με πληροφορίες ΑΠΕ και thestival

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου