Wednesday, 23 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Κινέζων αξιωματούχων, από την πόλη Xi’an, στην Πέλλα

Ομάδα Κινέζων αξιωματούχων από την πόλη Xi’an επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τις προηγούμενες ημέρες.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία και προώθηση της αδελφοποίησης των δύο περιοχών, για την προώθηση δράσεων κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού. Για την αδελφοποίηση των δύο περιοχών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής εργάζεται συστηματικά, εδώ και πολύ καιρό, έχοντας την υποστήριξη και συνεργασία της Υπουργού Πολιτισμού, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

Η Πέλλα είναι πρωτεύουσα του Βασιλείου της Μακεδονίας στην αρχαία Ελλάδα και γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αντίστοιχα, η Περιφέρεια Xi’an, παλιότερα γνωστή ως Τσανγκάν, είναι μια από τις σημαντικές κοιτίδες του κινεζικού πολιτισμού και του κινεζικού έθνους με τους τάφους της Αυτοκρατορίας Cin και τα ανασκαφικά ευρήματα με τον ¨Πήλινο στρατό¨ καθώς και σημείο αφετηρίας του αρχαίου «δρόμου του μεταξιού». Επομένως, οι δύο περιοχές αποτελούν κληρονόμους των πιο αρχαίων ανθρώπινων πολιτισμών.

Στα πλαίσια της προώθησης της δράσης αδελφοποίησης, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας φιλοξένησε και ξενάγησε την αντιπροσωπεία από την πόλη Xi’an (13 εκατ κάτοικοι). Μεταξύ των μελών της Ομάδας που επισκέφτηκαν την Πέλλα, ήταν ο Wang Jian, Αναναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας της Περιφέρειας Xi’an, ο Dai Baifei, Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Επαφών της Διεύθυνσης Εξωτερικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Xi’an , ο Wang Wenji, Διευθυντής του Μουσείου Αγροτικής Τέχνης Huyi District και η Li Chunping, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Διεύθυνσης Εξωτερικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Xi’an. Η αντιπροσωπεία φιλοξενήθηκε στην Έδεσσα, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, τα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ, θαύμασε το φυσικό τοπίο των καταρρακτών και απόλαυσε τοπικά εδέσματα σε εστιατόριο της περιοχής. Η δράση έχει ως απώτερο στόχο οι δύο κοινότητες να έρθουν σε επαφή και να συνεργαστούν, προκειμένου να αναπτύξουν μεταξύ τους στενότερους δεσμούς φιλίας και να προβληθεί η Πέλλα ως πολιτιστικός και γαστρονομικός τουριστικός προορισμός στην Κίνα. Η αύξηση του βιοτικού και κοινωνικοοικονομικού επιπέδου της Κίνας τα τελευταία χρόνια, την καθιστά σημαντικό κέντρο και στρατηγικό εταίρο για ανάπτυξη τουριστικών συνεργασιών υψηλού επιπέδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής πρόκειται να συνεχίσει τις διμερείς επαφές ώστε η δράση της αδελφοποίησης να προχωρήσει και η συνεργασία των δύο περιοχών να επεκταθεί με την υλοποίηση δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.