Sunday, 6 October, 2024

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πάλι “έσωσε” τις μεγάλες επιχειρήσεις ο πρωθυπουργός!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Σάββατο από τη ΔΕΘ για τις επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στο μέτρο

της επιστρεπτέας προκαταβολής, πως θα μειωθεί το ποσοστό της επιστροφής όλων των επιστρεπτέων προκαταβολών, ανάλογα με την πτώση των ακαθάριστων εσόδων εκάστης επιχείρησης. Αυτό για άλλη μία φορά εξυπηρετεί τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους βιομήχανους, που πήραν έως και μισό εκατ. ευρώ, όχι έναν καταστηματάρχη που έλαβε 1000 και 2.000 ευρώ! Οι βιομήχανοι δλδ, αν δηλώσουν πτώση τζίρου 70% τους μένουν 500.000 ευρώ! Τον εμποράκο ή τον επιτηδευματία που έλαβε 2.000 ευρώ, θα του πουν… δε φαίνεται πτώση τζίρου! Και αν είχε, σιγά τα ψίχουλα που θα χαριστούν. Έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις, όλες τόσες τις έγραψαν με χιλιάδες ευρώ πρόστιμα γιατί είχαν έναν πελάτη όρθιο… και η κοροϊδία συνεχίζεται. Φάτε τα φύκια, να χορτάσετε. Εξαγγελίες και “φοροανάσα” λέει 660 εκατ. ευρώ…
Ας δούμε όμως τι θα ισχύσει, για να καταλάβουμε ποιους συμφέρει!
εφόσον έχει τηρηθεί η ρήτρα διατήρησης εργαζομένων που προβλεπόταν σε κάθε κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής τα προς επιστροφή ποσά θα για επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1η Ιανουαρίου 2019 και έχουν θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019:
Επιστρέφεται το εν τέταρτο (25%) εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 άνω του 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.
Επιστρέφεται το εν τρίτο (33,3%) εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 μεταξύ 30% και 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.
Για τις λοιπές επιχειρήσεις επιστρέφεται το 50%.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου