Sunday, 20 October, 2024

Η 112η επέτειος απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

Με κάθε επισημότητα και με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024,

από τον Δήμο Πέλλας, η 112η Επέτειος Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών από τον τουρκικό ζυγό.

Το πρωί τελέστηκε ιερή δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη), στην οποία χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας κ. Στέφανος Δέβρελης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Ζωή Αμπράζη.Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Γιαννιτσών (Μαύρο Άγαλμα).


Με το πέρας της Δοξολογίας, επίσημοι, εκπρόσωποι αρχών-φορέων και πολίτες μετέβησαν στον πεζόδρομο, όπου πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πολιτών η καθιερωμένη παρέλαση με την συμμετοχή σχολείων από όλες τις Κοινότητες του Δήμου Πέλλας, τμημάτων πολιτιστικών συλλόγων και τμήματος του στρατού.

H Φιλαρμονική Γιαννιτσών έδωσε τον “τόνο” στην παρέλαση, την οποία παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων, ο Βοηθός του Μητροπολίτη, Επίσκοπος κ. Στέφανος Δέβρελης, ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, ο Υφ.Α.Α.Τ. Διονύσης Σταμενίτης, οι Βουλευτές Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης, Γιώργος Καρασμάνης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιαννιτσών, εκπρόσωποι στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.