Thursday, 19 September, 2024

«Θα τους φάμε ζωντανούς, θα τους διαλύσω»: Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου

Διατεθειμένος να φτάσει ως το τέλος δηλώνει ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη,

ο οποίος σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του παιδιού του.

«Σάπια, ξεκόλλησαν τα μέταλλα μαζί με τα καθίσματα. Να αναζητήσετε ευθύνες στον δήμαρχο που λειτουργεί χωρίς καμία αδειοδότηση. Αν δεν τη βρείτε εσείς οι δημοσιογράφοι… Θα παραδώσω αύριο στην κηδεία το παιδάκι μου στον Θεούλη μας και θα τους φάμε ζωντανούς. Εγώ την υπόθεση θα τη φτάσω μέχρι το Μαξίμου. Θα τους διαλύσω…», λέει ο πατέρας του Γιάννη στο STAR. Όσο η οικογένεια του 19χρονου Γιάννη θρηνεί, αδυνατώντας να πιστέψει πώς χάθηκε το βλαστάρι τους σε μια στιγμή χαράς, οι αστυνομικοί που φτάνουν στο σημείο συλλαμβάνουν τον υπεύθυνο του λούνα παρκ.
Ο ίδιος, που διεύθυνε για 20 χρόνια την επιχείρηση, μιλώντας στο STAR, είπε ότι, «εγώ είμαι το αφεντικό εδώ, δίνω κατάθεση. Τώρα θα πάω στον εισαγγελέα. Υπογράφω τα χαρτιά…».

«Ο Γιάννης μας ήταν να φύγει για σπουδές στην Αθήνα στην αεροπορία και τώρα όλα γκρεμίστηκαν»

Ανείπωτος πόνος για την οικογένεια του 19χρονου Γιάννη, που ήταν για διακοπές στη Χαλκιδική, ανέβηκε με τον 16χρονο αδερφό του σε παιχνίδι στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι και τελικά βρήκε τραγικό θάνατο.

Την ώρα που αναζητείται ο χειριστής του φονικού παιχνιδιού στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, ο πατέρας, ο αδερφός και η γιαγιά του άτυχου 19χρονου, ξεσπούν, μιλώντας στο newsit.gr. Όπως αναφέρει ο πατέρας του, που δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε τον γιο του ενώ διασκέδαζε με τον αδερφό του στο λούνα παρκ, τα δυο του παιδιά συνομιλούσαν τη στιγμή που άρχισαν να ξεκολλάνε τα καθίσματα. Ο ένας κατάφερε να σωθεί, ο Γιάννης εκσφενδονίστηκε και χτύπησε το κεφάλι του πάνω σε κολωνάκι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. «Θα το φτάσω μέχρι εκεί που δεν πάει», δηλώνει στο newsit.gr ο πατέρας του 19χρονου και συγκλονίζει, περιγράφοντας πως το πρόσωπο του παιδιού του είχε διαλυθεί τελείως από την σφοδρή πρόσκρουση κατά την φονική «κούρσα». «Σάπια παιχνίδια χωρίς άδειες, χωρίς έλεγχο, χωρίς τίποτα. Το θέμα αυτό θα φτάσει πάρα πολύ ψηλά και όχι μόνο επειδή έχασα το παιδί μου. Εγώ μένω Αθήνα και μόλις έμαθα τι έγινε, έφυγα κατευθείαν και ανέβηκα πάνω.

Έχασα το παλικάρι μου. Εξαφανίστηκε ο χειριστής; Πού είναι ο χειριστής; Είναι έγκλημα και δεν είναι εξ αμελείας», λέει στο newsit.gr. Και προσθέτει: «Ανέβηκαν τα δυο παιδιά μου να παίξουν και μας φύλαξε ο Θεός που δεν χάσαμε και το δεύτερο. Ο χειριστής έβαλε σε μεγάλη ταχύτητα το παιχνίδι και αυτό ήταν σάπιο. Τα παιδιά μου συνομιλούσαν μεταξύ τους όταν άρχισαν να ξεκολλάνε τα καθίσματα. Ο μικρότερος πρόλαβε και πιάστηκε από το χερούλι.

Ο μεγάλος εκσφενδονίστηκε και εκείνη τη στιγμή είχε προλάβει να προσπαθήσει να πιαστεί από την μπλούζα του μικρού και την έσκισε χωρίς να τα καταφέρει. Δεν πρόλαβε να πιαστεί από κάπου. Έσπασε ο αυχένας του, διαλύθηκε στο πρόσωπο. Και από τί; Απο λούνα παρκ; Θα το φτάσω μέχρι εκεί που δεν πάει».

Μόλις στα 19 του χρόνια, ο άτυχος Γιάννης ετοιμαζόταν να φύγει για σπουδές στην Αθήνα, αλλά δεν πρόλαβε

«Πήγαν τα παιδιά να παίξουν στο λούνα παρκ και χάθηκε τόσο άδικα η ζωή του εγγονού μου. Αυτό έγινε. Τόσο άδικα. Ένα παλικάρι 19 χρονών, θα το βάλουμε τώρα σε ένα κουτί γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι κρατούν τέτοιες επιχειρήσεις. Πήγε να παίξει το παιδί…», λέει συντετριμμένη στο newsit.gr η γιαγιά του.

Ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του παιχνιδιού. “Θα το πάμε μέχρι τέλους” λέει η οικογένεια

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην εισαγγελέα, ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο 21χρονος χειριστής για την τραγωδία, που σημειώθηκε χθες, σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική.

Την ίδια ώρα η οικογένεια του 19χρονου δηλώνει, μέσω του δικηγόρου της, πως «θα πάει μέχρι τέλους» την υπόθεση και θα ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία όσων φταίνε για τον θάνατο του παιδιού τους. Όπως τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νικόλαος Πετρίδης «πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο δυστυχώς αμαυρώνει, όχι μόνο τους ιδιοκτήτες και υπεύθυνους της επιχείρησης, αλλά ακόμα και ταυτόχρονα τις τοπικές αρχές.

Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και στην μνήμη του παιδιού αλλά και για την υποστήριξη της κατηγορίας για την ίδια την οικογένεια, είναι να εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέτρα και ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό θα συμβεί, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Πέρα των προφανών ευθυνών της επιχείρησης, οι οποίες κατά τη θέση της υποστήριξης κατηγορίας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και κατ ουσίαν πρόκειται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, θα ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών και κατά διοικητικών παραγόντων ΟΤΑ οι οποίοι, όχι μόνο αμέλησαν αλλά με τις πλημμέλειες τόσο κατά τη διαχείριση του θέματος όσο, προ βεβαίως του περιστατικού, όσο και σήμερα με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουνε, δείχνουν κατ ουσίαν ότι δε γνωρίζουν και ότι δεν έχουν την υπευθυνότητα και σοβαρότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε, δυστυχώς, σε αυτό το τραγικό περιστατικό.

Προφανώς και αναφέρομαι στη δημοτική αρχή του Δήμου Κασσάνδρας και όχι μόνο σε αυτήν. Αν ανακύψουν ευθύνες, ενέργειες ή παραλείψεις και τρίτων παραγόντων. Επαναλαμβάνω ότι η εντολή που έχουμε από την οικογένεια είναι να φτάσουμε μέχρι τέλους και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον του αναλογεί και σε όποιον βαθμό».

Η κηδεία του 19χρονου Γιάννη θα γίνει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00, ενώ η ταφή θα γίνει στα Κοιμητήρια του Διαβατού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου