Thursday, 19 September, 2024

Κωνσταντίνος Αλειφέρης από τη Σκύδρα: Από τα διεθνή βραβεία φωτογραφίας, στη Vogue!

Ο Κωνσταντίνος Αλειφέρης είναι επαγγελματίας φωτογράφος με έδρα τη Σκύδρα.
Η δουλειά του διακρίθηκε σε μεγάλους διαγωνισμούς φωτογραφίας του εξωτερικού, που λαμβάνουν ευρείας αποδοχής διεθνώς, αναμετρούμενος με επαγγελματίες του χώρου από όλο τον κόσμο.Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16/08/24 έλαβε την 4η μεγάλη διάκριση, μόλις στα τελευταία 2 χρόνια, κερδίζοντας 6 χρυσά, στα ευρωπαϊκά βραβεία φωτογραφίας για το 2024.Πιο συγκεκριμένα, για το 2023 διακρίθηκε με 2 χρυσά βραβεία στον Διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας της Βουδαπέστης, με 2 honorable mentions σε Διεθνή διαγωνισμό στο Τόκιο και με 2 δεύτερες θέσεις στα Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας 2023, τον 2ο μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας στον κόσμο, με τον ανταγωνισμό να ξεπερνά τις 350.000 συμμετοχές!


Φέτος διακρίθηκε στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Φωτογραφίας 2024 ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια η δουλειά του χαίρει της εκτίμησης της ιταλικής Vogue με 31 δημοσιεύσεις στην επίσημη σελίδα της.

Βιογραφικό σημείωμα του Κωνσταντίνου
Ο Κωνσταντίνος Αλειφέρης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1992, διαμένει και εργάζεται στη Σκύδρα. Σπούδασε την επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έπειτα παρακολούθησε το μεταπτυχιακό της Διατροφής στην Υγεία και τη Νόσο, της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ, με ειδίκευση στην Δημόσια Υγεία. Το 2016 ξεκίνησε το ταξίδι του ως αυτοδίδακτος ερασιτέχνης φωτογράφος και σήμερα ασχολείται πλέον επαγγελματικά με την φωτογραφία, έχοντας την δική του επιχείρηση. Η πρώτη διάκριση σε διαγωνισμό φωτογραφίας ήρθε από το 2016 όπου πρωτοξεκίνησε, αναμετρούμενος με επαγγελματίες του χώρου και τον αμέσως επόμενο χρόνο διακρίθηκε με εύφημο μνεία για 2 έργα του στον διαγωνισμό Best Of Greece του 2018, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε δημοφιλείς Έλληνες φωτογράφους απ όλη τη χώρα. Τον ίδιο χρόνο παρακολούθησε 2 κύκλους σπουδών καλλιτεχνικής φωτογραφίας, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν το 2019, με εισηγητή τον Τάσο Σχίζα, στη πόλη της Θεσσαλονίκης. Το 2021 ήρθε η πρώτη διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας της Κορίνθου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, και έπειτα το 2022 στον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας της Βουδαπέστης όπου κατέκτησε το χρυσό βραβείο. Πέρσι(2023) ήρθε η μεγαλύτερη διάκριση του με την κατάκτηση της 2ης θέσης στα Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας, όπου κατέκτησε επίσης την 3η θέση και μια εύφημο μνεία. Την ίδια χρονιά διακρίθηκε με ασημένιο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό φωτογραφίας της Νέας Υόρκης και με 2 χρυσά βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας της Βουδαπέστης για το 2023. Η δουλειά του διακρίθηκε στο τέλος του έτους στο Τόκιο και φέτος είχε την τιμή να κερδίσει 6 χρυσά βραβεία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Φωτογραφίας για το 2024! Η δουλειά του προβάλλεται και στην ιταλική Vogue, με 31 φωτογραφίες του να έχουν επιλεγεί για δημοσίευση από το 2018 και έπειτα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου