Friday, 18 October, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Λήγει η σύμβαση των εργαζομένων καθαριότητας. Αναλαμβάνει εργολάβος

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Γιαννιτσών ως καθαριστές και καθαρίστριες διαμαρτύρονται, διότι στις 15 του μήνα

όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση, λήγει οριστικά η σύμβαση τους και επανέρχεται σε φύλαξη και καθαριότητα εταιρία εργολάβου.

Το καθεστώς που είναι τώρα είναι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Τον περασμένο Αύγουστο έκλεισαν 4 χρόνια εργασίας, με επαναλαμβανόμενες ανανεώσεις της σύμβασης, από το Υπουργείο Υγείας.

Οι ίδιοι δηλώνουν απογοητευμένοι με την εξέλιξη αυτή, καθώς όπως αναφέρουν «στην πανδημία του κορονοϊού, συμβάλλαμε και μεις από την μεριά μας στο να κρατηθεί το νοσοκομείο, παρόλα αυτά μας γυρίζουν πίσω σε εργασιακό μεσαίωνα, με τις ώρες εργασίας μας να αυξηθούν, αλλά ο μισθός μας να μειωθεί σημαντικά…» όσοι από αυτούς παραμείνουν με τη σύμβαση του εργολάβου.

Ο «Λόγος της Πέλλας» επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιαννιτσών, Ευάγγελο Λόγγο, ο οποίος τόνισε πως: «Έχουν δοθεί παρατάσεις με διαγωνιστικές διαδικασίες… επαναλαμβανόμενα επί 4 έτη. Δικαστικές αποφάσεις για αόριστου χρόνου ή μονίμων δεν υπάρχουν, όπως κάποιοι δικηγόροι τους έχουν πει… Το Σύνταγμα δεν προβλέπει να γίνονται οι αορίστου, μόνιμοι»!

Εν τω μεταξύ, κάποιοι (ή κάποιος) εκ των δικηγόρων που όρισαν για τα δικαιώματα τους, οι εργαζόμενοι, τους είπαν ‘Μην υπογράφετε σύμβαση γιατί θα χάσετε προνόμια…’ γεγονός που ίσως τους φέρει σε δυσχερή θέση έως και απόλυση, εφόσον δεν θα μπορεί να γίνει πρόσληψη με τον εργολάβο. Καλό θα ήταν να υπάρξει μια καλύτερη πληροφόρηση στους ανθρώπους αυτούς για να μη μείνουν χωρίς δουλειά…  

Στο σύνολο είναι 16 καθαρίστριες και είθισται οι εργολάβοι να παίρνουν τους ίδιους εργαζόμενους. Αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες…

Τέλος, ο διοικητής μας πληροφόρησε ότι ήδη έχει αλλάξει η σίτιση στις αρχές του μήνα και οι τέσσερις από τους 7 εργαζόμενους έμειναν στο νοσοκομείο και συνεχίζουν κανονικά τη δουλειά τους.

Επίσης, με τον εργολάβο θα παίρνουν όλα τα νόμιμα, όπως στον ιδιωτικό τομέα, όπως και τα δώρα που δεν δικαιούνταν με τις συμβάσεις αορίστου. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου