Saturday, 16 November, 2024

Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων Σκύδρας: Διαβούλευση για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών, με ομιλία του Νίκου Λυγερού

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων του δήμου Σκύδρας συμμεριζόμενη την αγωνία της τοπικής κοινωνίας απέναντι στον σχεδιασμό

της κεντρικής εξουσίας για αθρόα προσέλευση και εγκατάσταση λαθρομεταναστών στον Δήμο μας, διεκδικεί το κεκτημένο δικαίωμα (Ανθρώπινα δικαιώματα ΟΗΕ) για δημόσιο διάλογο και διαβούλευση, αναφορικά με τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής στον τόπο μας, η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο. Επιθυμεί οι θέσεις και απόψεις της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με το ανωτέρω ζήτημα να λαμβάνονται υπόψη από τα θεσμικά κέντρα λήψης αποφάσεων (πολιτεία κ.ά.). Ταυτόχρονα διεκδικεί την έγκυρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το σοβαρό αυτό ζήτημα.


Σύμφωνα με το προαναφερόμενο σκεπτικό, η Ομάδα Πρωτοβουλίας του δήμου, σας προσκαλεί στην ομιλία του σύγχρονου διανοητή και καταξιωμένου διεθνολόγου, Νίκου Λυγερού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, στις 6:30μμ, με θέμα τη “Στρατηγική Προσέγγιση του Προσφυγικού”. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.
*Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και έχει διατελέσει καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών στην Ελλάδα, στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών, στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας, της Θράκης, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο τμήμα Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Οι τομείς έρευνας του είναι αυτοί της Άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p)(εξίσωση του Ramanujan)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου