Saturday, 21 September, 2024

«Ο δήμαρχος αρνείται να ασχοληθεί με τα Άθυρα και το θέμα της Αστυνόμευσης» (vid)

Θ. Τζάκρη: «Ειλημμένη η απόφαση παραμονής στο Α.Τ. Κουφαλίων η αστυνόμευση των Αθύρων, της Ραχώνας και της Λειβαδίτσας»

Στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πέλλας, τέθηκε προ ημερησίας θέμα, από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος Αντιπολίτευσης Σ. Μουχτάρη για την αστυνόμευση των Αθύρων, της Ραχώνας και της Λειβαδίτσας»

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, οι κάτοικοι των Αθύρων κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας για την Αναδιοργάνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών και την απόφαση για επικείμενη κατάργηση της αστυνόμευσης της Τ.Κ. από το Αστυνομικό Τμήμα των Κουφαλίων με τη μεταφορά της αρμοδιότητας στο Α.Τ. Γιαννιτσών. Η διαμαρτυρία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουχτάρης, έγκειται στις αρνητικές συνέπειες που θα είχε μία τέτοια κίνηση, καθώς τα Άθυρα από τα Κουφάλια είναι σε απόσταση μόλις 5 χλμ, και στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από το ν. Θεσσαλονίκης και τα Κουφάλια, όπως η συγκοινωνία από τον ΟΑΣΘ, τα σχολεία, το Κέντρο Υγείας, οπότε και ζητείται άρσης της απόφασης.

«Εγώ το θέτω στο ΔΣ διότι ίσως πρέπει να παρθεί και μία απόφαση από το Σώμα και η οποία να οριοθετεί αυτό το μήνυμα, ότι δηλαδή, οι περιοχές αυτές είναι σε μεγάλη χιλ. απόσταση από τα Γιαννιτσά και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κάτοικος για διοικητικές υπηρεσίες, αλλά και αστυνόμευση, οπότε ζητείται η παραμονή της αστυνόμευσης από τα Κουφάλια» δήλωσε ο κ. Μουχτάρης.Όταν αναφέρθηκε το θέμα, όπως και το δελτίο τύπου της βουλευτή Θ. Τζάκρη που σημειώνει πως αστυνόμευση των Αθύρων θα παραμείνει στην αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Κουφαλίων, ο δήμαρχος δήλωσε αναρμόδιος, υποστηρίζοντας πως «δε ζητήθηκε ούτε η άποψη του δήμου, ούτε του δημάρχου. Δεν έχει φτάσει στο δήμο επιστολή, εκτός κι αν τη δω αύριο το πρωί, ούτε επικοινωνία με τον τοπικό πρόεδρο… το πληροφορήθηκα από κάποια δελτία τύπου τοπικών βουλευτών. Πολύ υπεραπλουστευμένα όμως τα αντιμετωπίζουν στα δελτία τύπου, αυτά τα πράγματα είναι ζητήματα ΦΕΚ. Και μεις δεν ξέρω αν είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε τι είναι καλύτερο ως προς την αστυνόμευση… μπορεί τα Κουφάλια να έχουν 5 αστυνομικούς και τα Γιαννιτσά 80.. δεν ξέρουμε τι είναι καλύτερο» ισχυρίστηκε.

Το βίντεο από το 53:50 και μετά

Ο κ. Παπανικολάου απάντησε λέγοντας: «Άποψη για αυτό δεν έχετε, λέτε θέμα των αρμοδίων. Για τα σχολεία δεν είναι θέμα των αρμοδίων; Ή θα έχουμε άποψη για όλα ή δεν θα έχουμε για τίποτα»!

Ο κ. Μουχτάρης στη συνέχεια δήλωσε στον «Λόγο της Πέλλας»: «Ότι είπα και μέσα στο συμβούλιο. Αν πολιτικά νομίζει ότι δεν αφορά την περιοχή του, ας μην ασχοληθεί. Και αυτό είναι το ζητούμενο, η άρνηση να ασχοληθεί»!

Ο πρόεδρος των Αθύρων, Γιώργος Χουρμουζιάδης δήλωσε επίσης πως από 06/06/2017 κοινοποίησε το Υπουργείο την απόφαση. 20 Ιουνίου έφυγε από μας και όπως μας είπαν από το γραφείο του δημάρχου πρωτοκολλήθηκε. Αν δεν έφτασε στα χέρια του δεν το γνωρίζω».

Θ. Τζάκρη: “Ειλημμένη η απόφαση”

Σε επικοινωνία που είχε ο «Λόγος της Πέλλας» με τη βουλευτή Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη για το δελτίο τύπου που απέστειλε προ ημερών, επιβεβαίωσε ότι: «Φυσικά και η απόφαση είναι ειλημμένη. Έγιναν οι επαφές με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και με τον Γενικό επιθεωρητή της Βόρειας Ελλάδας Α. Μαντζούκα και η εισήγηση κατατέθηκε στο Αρχηγείο με τη διαμαρτυρία των κατοίκων και του προέδρου των Αθύρων. Η αστυνόμευση των Αθύρων, της Ραχώνας και της Λειβαδίτσας παραμένει στην αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Κουφαλίων».

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου