Wednesday, 3 July, 2024

Ο Διονύσης Σταμενίτης, Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα, στη Δράμα

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε την Κυριακή 30 Ιουνίου, στις εκδηλώσεις μνήμης

του 1ου Ολοκαυτώματος της 30ης Ιουνίου του 1913, των ηρωικών κατοίκων του Δοξάτου από τα Βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής και τη Δευτέρα 01 Ιουλίου στις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Δράμας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης.

Την Κυριακή παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των σφαγιασθέντων κατοίκων του Δοξάτου, οπού κατέθεσε στεφάνι. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη τιμή αλλά και με μεγάλη συγκίνηση εκπροσώπησα σήμερα την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης του 1ου Ολοκαυτώματος της 30ης Ιουνίου του 1913, των ηρωικών κατοίκων του Δοξάτου από τα Βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής. Μια μέρα πριν την Απελευθέρωση της Δράμας, το Δοξάτο γνωρίζει την απόλυτη καταστροφή και οι κάτοικοι του σφαγιάζονται. Με το αθώο αίμα τους γράφτηκε η μαύρη σελίδα της καταστροφής του Δοξάτου. Τιμούμε και κρατάμε ζωντανή τη μνήμη, ως χρέος και ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που μαρτύρησαν. Αιωνία η μνήμη τους! Αθάνατοι»!

Τη Δευτέρα ο Υφυπουργός παραβρέθηκε στην τέλεση της Δοξολογίας στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Δωρόθεου και στην αναπαράσταση της συνάντησης του 1ου αγήματος του Ελληνικού Στρατού, που εισήλθε στην πόλη, με τον Μητροπολίτη Αγαθάγγελο. Ακολούθως, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα «Ελευθερίας» στον Δημοτικό Κήπο. Στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός τόνισε: «Είναι μια ημέρα χαράς, εθνικής υπερηφάνειας αλλά μια ημέρα που μας υπενθυμίζει τα επιτεύγματα των Ελλήνων προγόνων μας, που με αυταπάρνηση και σθένος αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Πατρίδας μας! Την 1η Ιουλίου του 1913, εδώ στη Δράμα, γράφτηκε ακόμα μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του Έθνους μας! Χρόνια πολλά στη Δράμα! Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.