Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Αντιπροσωπείας μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας (CSU) στη Βουλή των Ελλήνων
πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αντιπροσωπείες μελών των Διαρκών Επιτροπών, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Μορφωτικών Υποθέσεων.
Ως μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 μεταξύ της Βαυαρικής Αντιπροσωπείας και της διακομματικής αντιπροσωπείας αποτελούμενη από τους Προέδρους των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κ.κ. Σταύρο Καλογιάννη και Γεώργιο Βλάχο και τους βουλευτές κ.κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου, Χρήστο Γκόκα, Βασίλειο Βιλιάρδο και Γεώργιο Λογιάδη.
Στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την αγορά εργασίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς και για τον αγροτικό και τουριστικό τομέα.
Ο κ. Σταμενίτης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στάθηκε στις τρείς κρίσεις που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αυτές της υγειονομικής, της ενεργειακής και της γεωπολιτικής αναφερόμενος στον τρόπο που η ελληνική πλευρά τις διαχειρίστηκε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην απρόσκοπτη εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, γεγονός, που σύμφωνα με τον Βουλευτή, επέτρεψε στην ελληνική οικονομία να μπορέσει να αντέξει στους κραδασμούς που δημιούργησαν οι εξωγενείς κρίσεις ενώ στάθηκε και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας τα τρία τελευταία χρόνια, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας ως παράδειγμα την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, τις προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και την αποφασιστικότητα και την ξεκάθαρη θέση στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.