Saturday, 5 October, 2024

Ο Εδεσσαίος Παντελής Παπάζης σε καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Τέξας!

Και κάποιες φωτογραφίες καρναβαλιού!

Όχι από την Ελλάδα, αλλά από το Γκαλβεστον του Τέξας!

Εκεί βρέθηκε ο Εδεσσαίος Γεωλόγος Παντελής Παπάζης, που κατοικεί στο Χιούστον και έχει δική του εταιρεία ανεύρεσης πετρελαίου και υδρογονανθράκων.Το Γκαλβεστον, όπως μας πληροφορεί, είναι μία από τις πιο ξακουστές πολιτιστικές περιοχές των ΗΠΑ.

Καταγόμενος από την Έδεσσα, γεωλόγος διεθνώς αναγνωρισμένος και με τεράστια εμπειρία στην έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου (διετέλεσε και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πετρελαίου), ο Παντελής Παπάζης, ειδικευμένος σε θέματα εντοπισμού και εξόρυξης πετρελαίου, τον είδαμε σε ρεπορτάζ της εκπομπής ‘Ζούγκλα’ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στα τέλη του 2021… Αν και λείπει χρόνια στις ΗΠΑ, είναι άριστος γνώστης του ελληνικού ορυκτού-ενεργειακού-πλούτου, τόσο που το 1985 τον έφερε στην Ελλάδα ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, για να κάνει έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας. Όπως και έγινε. Οι γεωτρήσεις έγιναν, ειδικά στην περιοχή της Επανομής Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου, που αν είχαν αξιοποιηθεί θα έκαναν τη χώρα μας μια από τις πλουσιότερες της Ευρώπης. Αυτό όμως για κάποιους λόγους δεν έγινε…

Ο κ. Παπάζης, μέλος σήμερα μιας τεξανικής εταιρείας που εντοπίζει πετρέλαια στην Αίγυπτο, μιλώντας στη ‘Ζούγκλα’ και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, τον Νοέμβριο του 2021, περιέγραψε το πώς έζησε από πρώτο χέρι το «αλαλούμ» των ανεύθυνων-υπευθύνων την περίοδο που βρισκόταν στην Ελλάδα ως ερευνητής, αλλά και ως ειδικός σύμβουλος της τότε κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, αρμόδιος για θέματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης πλουτοπαραγωγικών πηγών και φυσικών πόρων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου