Monday, 16 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πέλλα: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στα δάση Έδεσσας και Ελευθεροχωρίου

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στο Πάρκο-Δάσος

της Έδεσσας του Δήμου Έδεσσας και στο Δάσος Ελευθεροχωρίου του Δήμου Πέλλας, από αύριο, Τετάρτη 17.07.2024 και από ώρα 08:00 π.μ. μέχρι και ώρα 8.00 μ.μ.., ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Πέλλας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: “Η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων, οχημάτων και τροχοφόρων, στις παραπάνω περιοχές, δεν περιλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της απαγόρευσης, αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου. Της απαγόρευσης εξαιρούνται επίσης τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών, των Ο.Τ.Α, των Στρατιωτικών Υπηρεσιών που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, πρόσωπα που εργάζονται σε εργασίες αντιπυρικής προστασίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων, που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία ή την Δασική Υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων, κατά την αντιπυρική περίοδο”. Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας και στην Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας, καθώς και στις Δασικές Υπηρεσίες (Δασαρχείο Έδεσσας και Δασονομείο Γιαννιτσών).

Σημειώνεται πως οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 129 του Ν. 4926/22 (ΦΕΚ 82/Α΄/2022). Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου