Sunday, 29 September, 2024

Παλιός Άγιος Αθανάσιος: Παρατημένο «κουφάρι» το καλοκαίρι, με ψόφια σκυλιά και σκουπίδια παντού!

Αναγνώστης του “Λόγου”, οικιστής του Αγίου Αθανασίου καταγράφει με το δικό του τρόπο την κατάσταση το καλοκαίρι που όπως αναφέρει “είναι πλέον απελπιστική”.

Η σχετική επιστολή:

Πρόκειται πλέον για ένα κουφάρι, παρατημένο, βρώμικο, απεριποίητο, που χρησιμοποιείται μόνο από κάποιους εστιάτορες ευκαιριακά για ένα πρόσθετο εισόδημα το χειμώνα.

Δεν πρόκειται πλέον για ένα οικιστικό χωριό και αυτό αποδεικνύεται όλο και περισσότερο από την αδιαφορία των περισσότερων οικιστών οι οποίοι αποφάσισαν ό, τι έχασαν, έχασαν”.

Ο Σύλλογος και 5-6 άτομα που αγαπούν το χωριό, παρά τις φιλότιμες και ηρωικές προσπάθειες τους, χάνουν τη μάχη.

Όπως κάθομαι αυτή τη στιγμή στο σπίτι μου και γράφω αυτό μαιλ, βλέπω από το παράθυρο μου τις “παράνομες” αγελάδες να βόσκουν και να μυρίζουν και να μην μπορεί ούτε η αστυνομία να επέμβει, που κλήθηκε επανειλημμένα, τα σκυλιά να γαυγίζουν χωρίς ιδιοκτήτες, μερικά εξ αυτών να βρωμούν ψόφια, χωρίς περισυλλογή.

Αφήστε δε τους δρόμους. Πέτρες, λακκούβες, βρωμιά και σκουπίδια που θυμίζουν μεξικάνικες ταινίες του 1955.

Αρχίζω και καταλαβαίνω ότι έχουν δίκιο οι τουρίστες που δεν αγοράζουν σπίτια και οι ευκαιριακοί εστιάτορες. Πρόκειται για ένα χωριό που καταρρέει για όσους το έχουν πάρει χαμπάρι και έχει ζωή μόνο για λίγα χρόνια ακόμα μέχρι να το πάρουν χαμπάρι και οι υπόλοιποι.

Τι ψάχνετε; Για ένα οραματιστή Δήμαρχο ή Αντιπεριφερειάρχη που θα καταλάβει τη σημασία του και θα κοιτάξει το μέλλον; Ποσώς τους ενδιαφέρει. Πάνε πλέον οι οραματιστές.

Και αν ο Σύλλογος και οι λίγοι ενδιαφερόμενοι οραματίζονται, δεν έχουν καμία υποστήριξη και παραπαίουν περιμένοντας να πέσουν τελευταίοι.

Δρ. Ιωάννης Δαμιανός

Οικιστής

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου