Sunday, 29 September, 2024

Παράδοση-παραλαβή στην ΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού

Αναλαμβάνει και επίσημα τη διοίκηση της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, ο νεοπροαχθέντας στον βαθμό του Υποστράτηγου, Άρης Ηλιόπουλος.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής θα γίνει αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου, στον προαύλιο χώρο της Μεραρχίας, παρουσία μόνο 50 ατόμων, καθώς θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Τη διοίκηση παραδίδει ο Υποστράτηγος Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αριδαία και έχει καταγωγή από τον Θεολόγο της Θάσου. Ο κ. Χατζηγεωργίου, παλαιότερα ήταν να έρθει στην Έδεσσα (2020) ωστόσο εκείνη τη χρονιά ήλθε ο σημερινός Αντιστράτηγος Σωτήρης Κωστάκογλου.

Τότε, ο πρώην διοικητής είχε πάει  στη Χαλκίδα, ως διοικητής στην Σχολή Πεζικού. Τώρα πηγαίνει και πάλι στην Χαλκίδα, ως Διευθυντής Πεζικού, στη θέση του κ. Κωστάκογλου!

Ο νέος διοικητής Υποστράτηγος Άρης Ηλιόπουλος, έρχεται από τη διοίκηση της πολυεθνικής Νατοϊκής Δύναμης SEEBRIG. Στο παρελθόν διετέλεσε Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς και της 31ης Ταξιαρχίας. Κατάγεται από την Καλαμάτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρόσφατοι διοικητές της Μεραρχίας, φέρουν πλέον τον βαθμό του Αντιστράτηγου. Πρόκειται για τον Δημήτρη Γλυμη και Σίμο Κεβεντίδη (ε.α.), καθώς και τους εν ενεργεία Δημόκριτο Κωνσταντάκο και Σωτήρη Κωστάκογλου.

Αντιστράτηγος, ο μοναδικός από τον Νομό Πέλλας, έχει διατελέσει ο Πέτρος Γεωργίου, από το Θεοδωράκι της Αλμωπίας, ως διοικητής της ΑΣΔΥΣ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου