Πραγματοποίθηκε η εκδήλωση «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» από την ΑΝ.ΠΕ. (photos)
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 25/6 με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την Αναπτυξιακή Πέλλας (ΑΝ.ΠΕ.) η εκδήλωση με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» στο τουριστικό κέντρο Καταρράκτες στην Έδεσσα.
Η κεντρική ιδέα της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων οι οποίες δημιουργούνται με αναγνωρισμένα πιστοποιημένα (ΠΟΠ ΠΓΕ) και εκλεκτά προϊόντα από την Πέλλα. Σκοπός ήταν η ανάδειξη και εξέλιξη της γαστρονομικής μας παράδοσης προς όφελος της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού, μέσα από μια σύγχρονη ματιά και εργαλεία.
Οικοδεσπότης και κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝ.ΠΕ. Ιορδάνης Κιοσέογλου ο οποίος στάθηκε κυρίως στα προϊόντα ονομαστικής προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης ανά Νομό και επισήμανε πως ο Νομός μας είναι από τους λίγους που δεν έχει αναγνωρίσει αξιόλογα προϊόντα όπως:
1.το τραγανό κεράσι Έδεσσας
2.το τραγανό κεράσι Αρχαγγέλου
3. μήλο Άρνισσας-Παναγίτσας
5.Ππιπεριά καρατζοβίτικη
6. πατάτα Αρχαγγέλου
7. κάστανο Αλμωπίας
8. Σπαράγγι Κρύας Βρύσης
9. κόκκινο πιπέρι Αλμωπίας
10. πράσο Αλμωπίας
11. ροδάκινο κομπόστα Πέλλας
12. κοτόπουλα βιολογικά Μεσημερίου
13. καραβίδα Νησίου
14. πέστροφα Νησίου
15. νερό Καϊμάκτσαλάν
16. ακτινίδιο
17. ρόδι
18. παπούδα Αλμωπίας
19. σιτάρι Καλπουτζά
20. κράνο
21. σαλιγκάρι
22. αχλάδι
23. γλυκά κουταλιού
24. μακαρίνες
Πιστοποιημένα προϊόντα του Νομού Πέλλας είναι τα παρακάτω: Φέτα ΠΟΠ, Κασέρι ΠΟΠ, Μανούρι ΠΟΠ, Μπάτζος ΠΟΠ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε το προσωπικό της Αναπτυξιακής Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, οι Δήμαρχοι Έδεσσας, Πέλλας, Αλμωπίας μαζί με δημοτικούς συμβούλους, η δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου και πολλοί άλλοι.
Να σημειωθεί πως το μενού της βραδιάς επιμελήθηκαν εξαιρετικά οι σπουδαστές του ΙΕΚ Έδεσσας μαγειρεύοντας με 78 προϊόντα που παράγονται στο Νομό μας.
Κεντρικό σύνθημα της όμορφης βραδιάς ήταν «Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί λοιπόν…να αναδείξουμε τον ευλογημένο τόπο της Πέλλας μας γιατί της αξίζει».