Sunday, 17 November, 2024

Συγχαρητήριο Τζαμτζή για την κορυφαία διάκριση ομάδας μαθητών του Λυκείου Σκύδρας

«Με αισθήματα ενθουσιασμού και υπερηφάνειας πληροφορήθηκα την κορυφαία διάκριση ομάδας μαθητών, της Α΄ τάξης

του Γενικού Λυκείου Σκύδρας «Γεώργιος Δήμου» σε διαγωνισμό, για το Κλίμα και την Κλιματική Αλλαγή, ανάμεσα σε 90 μαθητές-τριες από 30 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγχαίρω από καρδιάς τον εξαίρετο εκπαιδευτικό, Δημήτρη Βαμβακίδη, ο οποίος ενέπνευσε την ομάδα των μαθητών του και την οδήγησε στην κατάκτηση του 1ου βραβείου, στην κατηγορία του κλιματικού project.

Ένα τεράστιο μπράβο στα μέλη της νικήτριας ομάδας, τον Λάζαρο Καρασσαβίδη, τη Γεωργία Κυριακόζογλου, την Παναγιώτα Σαββίδου, τον Οδυσσέα Φέντος και τον Δημοσθένη Χατζηδημητρίου.

Αγαπητά μου παιδιά καταφέρατε να πρωτεύσετε, παρά το σκληρό ανταγωνισμό με δεκάδες άλλους μαθητές, ακόμη και πρότυπων ή ιδιωτικών σχολείων. Αποδείξατε περίτρανα ότι οι ικανότητες και το πείσμα, εκπαιδευτικών και μαθητών των Δημόσιων επαρχιακών σχολείων, οδηγούν σε κορυφές και πετυχαίνουν αξιοζήλευτους άθλους, όπως ο δικός σας. Συνεχίστε την καλή προσπάθεια, στοχεύοντας ψηλά με πάθος και προσήλωση και αδράξτε τα δώρα που σας φυλά το μέλλον σας. Σας αξίζει ο θαυμασμός και η εκτίμησή μας!

Συγχαρητήρια στους γονείς των νικητών, που αναθρέφουν  τέτοια χαρισματικά παιδιά αλλά και στο Γενικό Λύκειο Σκύδρας, για το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που προσφέρει στον τόπο μας.

Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία, προκοπή και πάντα πρώτοι». Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τη δεύτερη θέση πήρε το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης με το 2ο πρότυπο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Η τελετή της απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 1ης Μαθητικής Δράσης για το Κλίμα και την Κλιματική Αλλαγή. Η Δράση και η εκδήλωση οργανώθηκαν από τον Τομέα Μετεωρολογίας- Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και αφορούσαν  διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 90 μαθητές/-τριες από 30 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας με εργασίες και δημιουργίες σε τρεις κατηγορίες: ψηφιακή φωτογραφία, mini video-spot και κλιματικό  project.

Η εργασία εντάσσεται σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο οποίο συμμετέχουν 19 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2023.

Το Project χρησιμοποιήθηκε για την υλοποίηση προγράμματος eTwinning με τίτλο: «Climate Change: The pale blue dot emits an SOS». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 13 εκπαιδευτικοί και 55 μαθητές από 8 σχολεία (6 από την Ελλάδα και 2 από τη Γεωργία) και προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2023.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου