Wednesday, 26 June, 2024

Συμφωνία ‘’δωματίου’’ με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς αγρότες και παρεξηγήσεις! (βίντεο)

«Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πληροφορικής του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών

το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου. Όχι δεν πρόκειται για κάποια ταινία που συγκεντρώθηκαν να παρακολουθήσουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά για την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος με τη Γραμματεία Αγροτικών Φορέων και τη ΝΟΔΕ Πέλλας, όπου έχει ‘’ανοίξει’’ διάλογο πανελλαδικά, βλέποντας ότι πλησιάζει και πάλι η… ώρα της! Να κυβερνήσει δηλαδή, εφόσον προς τα κει οδηγούν την άποψη του κόσμου τα κυρίαρχα ΜΜΕ … Εμάς δεν μας πέφτει λόγος, άλλωστε εφόσον αποφάσισαν να κάνουν ‘’τουρ’’ σε όλη τη χώρα, για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, με σύνθημα: «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες», θετικό να ακουστούν απόψεις…

vouleutesnd

Ομιλητές της εκδήλωσης, στα Γιαννιτσά, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υπεύθυνος Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο πρώην Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Μελάς, ο Υπεύθ. της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων Κων/νος Μπαγινέτας και ο Σύμβουλος σε θέματα Αγροτικών Συνεταιρισμών, Χρήστος Γιαννακάκης, οι οποίοι έθεσαν τα θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα. Αναλώθηκαν αρκετά στα του ΣΥΡΙΖΑ και τις υποσχοσιολογίες ‘’ψέματα’’ και όλα όσα προεκλογικά είπαν και έμειναν στα λόγια, ισχυριζόμενοι ότι η Νέα Δημοκρατία μέσα από αυτές τις ανοιχτές συζητήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους που διοργανώνει, φιλοδοξεί να ανοίξει έναν εποικοδομητικό διάλογο γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξής του και την ανάδειξή του σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

ndgiannitsa

Όπως επισήμανε ο κ. Αυγενάκης «στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα. «Το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη ΝΔ στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα. Μια «Συμφωνία Αλήθειας», με καθαρές κουβέντες και κοστολογημένες προτάσεις, όπως την έχει ήδη διατυπώσει ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης».

Αυτή η χιλιοειπωμένη φράση πως ‘’Ο αγροτικός τομέας αποτελεί για την ελληνική οικονομία βασικό πυλώνα ανάπτυξης’’ την ακούν χρόνια οι αγρότες από όλες τις κυβερνήσεις και τις… συγκυβερνήσεις!

«Ο καθένας ήθελε και τα ψεματάκια του παλαιότερα» δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ Λ. Αυγενάκης

aygenakisgiannitsa

ndgiannitsa2

«Ήρθαμε να πούμε αλήθειες» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, σημειώνοντας πως τα προηγούμενα χρόνια ‘’όλοι ήθελαν και λίγο τα ψεματάκια τους’’ (αφού οι ψηφοφόροι έτρωγαν κουτόχορτο και πάλι ξεχνάνε γρήγορα λογικό!)και συνέχισε λέγοντας πως «Το σχέδιό μας προβλέπει ανταγωνιστικές καλλιέργειες και προϊόντα, με σκοπό να εξάγονται και που θα επενδύουν στην ποιότητα. Όχι στη λογική της επιδοτούμενης καλλιέργειας».

Στη φορολόγηση αναφέρθηκε και ο βουλευτής Ημαθίας Α. Βεσυρόπουλος… «επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και μείωση μεσοσταθμικά του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο)».

lakisantonou

Στα πλαίσια των ερωτήσεων ο έμπειρος αγροτοσυνδικαλιστής Λάκης Παπαδόπουλος παίρνοντας το λόγο είπε: «Μήπως θέλαμε να δείξουμε στον πρόεδρο ότι κάνουμε ένα πρόγραμμα και γυρνάμε στους νομού; Το πρωί Πέλλα, το απόγευμα Βέροια, που εκεί έχουν δέντρα, εδώ έχουμε βαμβάκια, καιγόμαστε μαζεύουν όλο το βράδυ… Είμαστε εδώ 7 αγρότες»!

Μετά το 1:50’’ η πρώην βουλευτής Πόπη Φουντουκίδου τα ‘’χώνει’’ στον Αυγενάκη! «Εμείς δεν ανήκουμε στη ΝΔ; Καθόμουνα σε καφέ και μου λένε ότι ήρθε ο Γραμματέας του κόμματος σου και είσαι εδώ»; Ο κ. Αυγενάκης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως χάνουμε την ουσία! ενώ παραδέχτηκε πως έγιναν 2.000 τηλεφωνήματα σε στελέχη του νομού (προφανώς και ειδοποίηση με sms για να παραβρεθούν!).

Το ήμισυ βέβαια του λάθους μπορεί να του ανήκει, διότι αυτός και η ομάδα αγροτικών Φορέων της ΝΔ όρισε την ημέρα και την ώρα προφανώς, η πλευρά της ΝΟΔΕ όμως όφειλε να οργανώσει καλύτερα την εκδήλωση ή να αιτιολογήσει πως δεν γίνεται πρωινές ώρες, εκτός αν αυτός ήταν ο σκοπός! Να μην παραστούν αγρότες σε μία κατά τα’ άλλα «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες»!

omiliand

Εννοείται ότι αυτή ήταν η… πρωινή δύναμη της ΝΔ. Να μαζέψει όποια στελέχη μπορούσε από όλο το νομό, σε μία αίθουσα πληροφόρησης. Αν γινόταν άλλη ημέρα και ώρα απογευματινή θα χρειαζόταν το Πνευματικό, όχι η υποαίθουσα!

Ο παλιός πρόεδρος των κτηνοτρόφων, επεσήμανε πως πλέον μόνο πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες! Στα σκ.τά και στα άχυρα πρέπει να πληρώνουμε ΦΠΑ; Εσείς μπορείτε να έχετε Σαββατοκύριακο, εμείς δεν μπορούμε να αρρωστήσουμε, να… πεθάνουμε! Τα ζωντανά θέλουν φροντίδα, δεν σ’ αφήνουν…».

Ο δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα, και πως δεν ανοίγουν προγράμματα για αγροτική οδοποιία κλπ…  Άφησε και αιχμές (μετά το 1:50’’) ότι επί κυβέρνησης ΝΔ όχι σαν δήμαρχος, αλλά βουλευτής να ήσουν και να πήγαινες σε γραφείο Υπουργού δεν σε δεχόταν, λέγοντας οι γραμματείς πως δεν είναι μέσα κι ας ήταν στο γραφείο!

Ο βουλευτής Ημαθίας Α. Βεσυρόπουλος μίλησε επίσης για το ασφαλιστικό και τις υποσχέσεις που θα υλοποιηθούν όταν το κόμμα… ξαναγίνει κυβέρνηση!

Το ζήτημα είναι ότι οι αγρότες δεν αντέχουν άλλα ψέματα, χρειάζονται πλέον να στηριχθούν σε ‘’πραγματικότητες’’ και τα όποια λόγια να γίνονται πράξεις και όχι να μένουν υποσχέσεις από καρμπόν ομιλίες ανά την επικράτεια!

Χ.Π.

Συμφωνία ‘’δωματίου’’ με Αυγενάκη στα Γιαννιτσά, χωρίς αγρότες και παρεξηγήσεις! (βίντεο)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου