Tuesday, 17 September, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεργασία για την ανάπτυξη: Συνάντηση Χάρη Δούκα και Γ. Τσεπκεντζή

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επισκέφτηκε το δημαρχείο Έδεσσας

τη Δευτέρα 9/9/2024. Στην επίσκεψη αυτή συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Έδεσσας Γιάννη Τσεπκεντζή, και τους συνεργάτες του. Οι δύο δήμαρχοι είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν οι στρατηγικές για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης μέσω της αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Έδεσσας έθιξε σημαντικά ζητήματα, όπως η συγκοινωνιακή απομόνωση της Πέλλας, η ανάγκη για βελτίωση της εθνικής οδού Έδεσσας-Θεσσαλονίκης, η πρόσβαση στην Εγνατία Οδό και η κατασκευή ενός σύγχρονου οδικού άξονα Πτολεμαΐδας-Έδεσσας προκειμένου να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν οι ακριτικές περιοχές της κεντροδυτικής Μακεδονίας.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην υποβάθμιση της πόλης στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι είναι η μοναδική πρωτεύουσα νομού στη Βόρεια Ελλάδα χωρίς υποδομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και χωρίς ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο.
Ο κ. Δούκας αναγνώρισε την απομόνωση της Έδεσσας ως σημαντικό εμπόδιο για την ανάπτυξή της σε όλους τους τομείς και συζήτησε τις δυνατότητες για τη βελτίωση των οδικών υποδομών και τη δημιουργία νέων συγκοινωνιακών συνδέσεων. Ο δήμαρχος Έδεσσας τόνισε τη στρατηγική σημασία της ανάπτυξης του δυτικού μετώπου της Θεσσαλονίκης ώστε να δημιουργηθεί μια ευρύτερη συνεκτική αστική περιοχή στην οποία οι εμπλεκόμενες γειτονικές πόλεις να βρουν δυνητικά ένα νέο δυναμικό ρόλο.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας ευχαρίστησε τον κ. Δούκα για την επίσκεψή του και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση και δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.