Wednesday, 16 October, 2024

Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών-Δήμου Πέλλας: Η απάντησή και τα ρητορικά ερωτήματά μας στον Δήμαρχο

Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών-Δήμου Πέλλας

Η απάντησή και τα ρητορικά ερωτήματά μας στον Δήμαρχο Πέλλας, σχετικά με την παραίτησή μας από την Πενταμελή Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων:
Κύριε Δήμαρχε, με αφορμή την αναφορά σας στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για το παραπάνω θέμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες, μιας και δεν συμμετέχετε στην εν λόγω επιτροπή.
Αναφέρατε ότι τα πρακτικά τηρούνται και οι αποφάσεις υπογράφονται.
Με μεγάλη λύπη σας πληροφορούμε ότι ενώ ζητήσαμε επανειλημμένα να καταγράφονται λεπτομερώς στα πρακτικά οι θέσεις μας για θέματα μείζονος σημασίας, αυτό δεν έγινε ποτέ.
Δεν οφείλει, Κύριε Δήμαρχε, η γραμματέας της επιτροπής και κάθε επιτροπής, να καταγράφει ό, τι της ζητηθεί από τα μέλη;
Ναι, όντως υπογράψαμε αποφάσεις, στις οποίες όμως δεν καταγράφηκαν ποτέ οι θέσεις μας. Χαρακτηριστική η διαφωνία μας για τις υπόλοιπες περιοχές επανένταξης ζώων (Λάκκα, Πλαγιάρι) και γιατί δεν τις γνωρίζαμε και γιατί ποτέ δεν ζητήθηκε η άποψή μας, ενώ διερευνώντας, διαπιστώσαμε ότι δεν είναι ιδανικές για το σκοπό αυτό, σε αντίθεση με την περιοχή Ταλαμπά την οποία και προτείναμε. Όλα αυτά δεν καταγράφηκαν πουθενά, παρόλο που το ζητήσαμε.
Και δεν ήταν η μοναδική φορά, που δεν καταγράφηκαν τοποθετήσεις, αν και ζητήθηκε, σε πολλές άλλες περιπτώσεις, πράγμα που ειλικρινά δεν κατανοούμε.
Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, ζητήσαμε να επισυναφθεί στα πρακτικά έγγραφο με ερωτήματα και των δύο φιλοζωικών σωματείων, τα οποία θα έπρεπε να απαντηθούν εγγράφως. Η απάντηση της γραμματέως παρουσία όλων των μελών ήταν «όχι, δεν είναι για τα πρακτικά αυτό, αλλά για το πρωτόκολλο» και ότι «δεν θα απαντηθεί γραπτώς, τα είπαμε εδώ». H γραμματέας της επιτροπής γνωρίζει καλά την έννοια της έκφρασης scripta manent, οπότε δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο της ανεπίπτρεπτής της άρνησης να προβεί σε ενέργεια που προβλέπεται από τη νομοθεσία. Εμείς φυσικά και στείλαμε το έγγραφο στο πρωτόκολλο, όμως απάντηση ποτέ δεν λάβαμε και εικάζω ούτε θα λάβουμε, μιας και το μοτίβο αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ακόμη και το ηλεκτρονικό μας αίτημα για καταγραφή των θέσεών μας στις συνεδριάσεις της επιτροπής, αγνοήθηκε προκλητικά και παντελώς. Ανατρέξτε σας παρακαλώ στα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των προηγούμενων δέκα περίπου ετών και κάντε μία απλή σύγκριση.
Και εν τέλει, δεν είναι υποχρεωμένες οι υπηρεσίες να απαντούν στα αιτήματα πολιτών; Δεν οφείλουν οι πρακτικογράφοι να καταγράφουν αν μη τι άλλο αυτά τουλάχιστον που τους ζητούνται λόγω σημαντικότητας;
Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την σοβαρή ένστασή μας όσο αφορά την στάση της γραμματέως σε συνεδριάσεις της επιτροπής, που μόνο ουδέτερη και αμερόλήπτη όπως όφειλε να είναι δεν ήταν, με αποκορύφωμα την τελευταία παρέμβασή της όταν εμφανώς εκνευρισμένη και μετά από έντονη συζήτηση ανέφερε ότι «το γραφείο αδέσποτων υπέβαλλε αίτημα ώστε να εξαιρεθούν άτομα από την επιτροπή».
Δεδομένων όλων αυτών, επιφυλασσόμαστε για μία συνάντηση μαζί σας, αλλά και για την άσκηση κάθε δικαιώματός μας στο μέλλον.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου