Thursday, 19 September, 2024

Σύμβαση για τη βελτίωση της ενεργειακής αυτονομίας της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας ανακοινώνει την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση…

του 2ου από τα δύο υποέργα της πράξης με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας» με συνολικό προϋπολογισμό 4.397.633,96€ και συγκεκριμένα του υποέργου με τίτλο «Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) για τη βελτίωση της ενεργειακής αυτονομίας στις υποδομές της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας».
Ο αρχικός συνολικός προϋπολογισμός του 2ου υποέργου ανέρχεται στα 1.686.400,00€ και χρηματοδοτείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Τ.Π.Δ. κι αποπληρώνεται με πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσιών Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με το ποσό των 1.360.000,00€ και με το ποσό των 326.400,00€ από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας.
Η σύμβαση υπογράφηκε στο Δημαρχείο, στις 11/9/2024 (αρ. ΚΗΔΜΣ 24SYMV015404069 2024-09-11) , από τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νικόλαο Χατζηιωαννίδη και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 10 μήνες.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή δύο Φωτοβολταϊκών Σταθμών ισχύος εκάστου 999,53 kWp από τη Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας, εντός γεωτεμαχίου της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας του Δήμου Σκύδρας και εντός γεωτεμαχίου της Δημοτικής Ενότητας Σκύδρας του Δήμου Σκύδρας, με σκοπό τον «εικονικό» ενεργειακό συμψηφισμό των καταναλώσεών της.
Με την ανάπτυξη του συστήματος θα δημιουργηθούν αυτομάτως επιπρόσθετες θετικές επιδράσεις, που αφορούν τη δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., αλλά και την εξασφάλιση όλων των παραπάνω με τον πλέον οικονομικό τρόπο και την ελάχιστη επιβάρυνση των καταναλωτών.
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου μετά την υπογραφή της σύμβασης είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:
«Ως Δήμος Σκύδρας, ως Δημοτική Αρχή έχουμε δρομολογήσει και διευρύνουμε τη χρήση και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (π.χ. στις σχολικές μονάδες), ώστε να συμβάλουμε, στο μέτρο του δυνατού, στους εθνικούς κι ευρωπαϊκούς στόχους για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Έχουμε ως προτεραιότητα την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας ως βασικής συνιστώσας για τη βιώσιμη κι ανθρώπινη ανάπτυξη. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νικόλαο Χατζηιωαννίδη και τα Στελέχη του Δήμου μας. Συνεχίζουμε».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.