Thursday, 5 June, 2025

Το Δημοτικό Σχολείο Προφήτη Ηλία Σκύδρας στο πρόγραμμα «Μ. Γιαννάκου»

Το Δημοτικό Σχολείο του Προφήτη Ηλία του Δήμου Σκύδρας εντάχθηκε

στη χρηματοδότηση του προγράμματος Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου». Το συγκεκριμένο σχολείο είναι ένα από τα 426 σχολεία από 245 Δήμους της χώρας που έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα αυτό.
Στο πλαίσιο των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν εντάσσονται η ριζική ανακαίνιση, η κατασκευή χώρων υγιεινής, οι οποίοι θα είναι κατάλληλοι για μαθητές ή εκπαιδευτικούς με αναπηρία, η στεγάνωση – επισκευή στέγης, η ανακαίνιση του αύλειου χώρου και η κατασκευή νέου γηπέδου μπάσκετ, εργασίες για τον χρωματισμό τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών χώρων, η δημιουργία ράμπας για ΑμεΑ και η εγκατάσταση ανελκυστήρα ή αναβατορίου για ΑμεΑ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εργασίες προβλέπεται ν΄αρχίσουν στις 15 Ιουνίου με στόχο το μεγαλύτερο μέρος τους να έχει ολοκληρωθεί έως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο 2025 ώστε τα σχολεία να είναι λειτουργικά.
Η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων ανήκει στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Για να καλυφθούν όμως οι αυξανόμενες σχολικές ανάγκες απαιτείται η αντίστοιχη συνέχιση της χρηματοδότησης από την πολιτεία προκειμένου εκπαιδευόμενοι κι εκπαιδευτικοί να έχουν το καλύτερο σχολικό περιβάλλον ώστε να επιτελείται απρόσκοπτα το λειτούργημα της διδασκαλίας, της γνώσης και της διαπαιδαγώγησης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.