Χθες γίναμε μάρτυρες ενός διαγγέλματος το οποίο είχε συγκεκριμένη παροχολογία, με συγκεκριμένη ρητορική, προς συγκεκριμένους αποδέκτες
Είναι απορίας άξιο, πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε η φράση «το πλεόνασμα που προέκυψε από την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας» .
Ο Πρωθυπουργός της χώρας ή εμπαίζει τον λαό ή βρίσκεται σε κάποια άλλη χώρα. Τα νοικοκυριά κι οι επιχειρήσεις αισθάνονται καθημερινά την οικονομική θηλιά να σφίγγει περισσότερο. Η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας οδηγεί σε οριακές καταστάσεις απόγνωσης και ανασφάλειας την κοινωνία και την οικονομία.
Μετά τις προκλητικές δηλώσεις δύο Υπουργών της Κυβέρνησης ότι δεν επηρεάζει η υπερφορολόγηση την οικονομία, την σκυτάλη παίρνει ο Πρωθυπουργός για να προκαλέσει αρνητικά,για ακόμη μία φορά, το δημόσιο αίσθημα.
Κ.Πρωθυπουργέ, πλεόνασμα από την εγχώρια οικονομία προκύπτει όταν επενδύουν οι οι Έλληνες κι οι ξένοι στην χώρα κι ως εκ τούτου μειώνεται η ανεργία, με αποτέλεσμα να εισρέει ρευστό στα ασφαλιστικά ταμεία και να προκύπτει πλεόνασμα για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.
Το πλεόνασμα που προκύπτει από υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων σίγουρα δεν είναι αναπτυξιακό και το συγκεκριμένο που επικαλείστε είναι βέβαιο ότι θα το πάρετε πίσω, το νέο έτος, εις διπλούν κι εις τριπλούν με βάση αυτά που υπογράψατε στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ.
Οπότε φτάνει πια ο εμπαιγμός.
Μακρίδου Αγάθη
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ
Το διάγγελμα του «πάρε από εδώ και δώσε εκεί»