Friday, 20 September, 2024

“Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καταργηθεί”!

«Η κυριότητα των 71.500 ακινήτων της ΕΤΑΔ πέρασε στο υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ κρατά κατά κυριότητα 91 επιλεγμένα ακίνητα προς αποκρατικοποίηση».

Αυτή είναι η απάντηση προς το logospellas από το Γραφείο Τύπου του… ‘’καταργημένου’’ ΤΑΙΠΕΔ! Όπως μας πληροφόρησαν «Δεν έχει καταργηθεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και αυτό επιβεβαιώνεται από το έργο του και το πρόγραμμα αξιοποίησης που πέρασε από το Πολυνομοσχέδιο και εγκρίθηκε στις 25/5».

Να σημειώσουμε πως στο νέο υπερταμείο, που ονομάζεται Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και εποπτεύεται ασφυκτικά από την Κομισιόν, μεταβιβάζονται σταδιακά σχεδόν όλες οι μεγάλες ΔΕΚΟ και το μεγαλύτερο τμήμα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, φεύγοντας από τον άμεσο έλεγχο της κυβέρνησης. Αυτό εξηγεί την αμηχανία της κυβέρνησης και τη σύγχυση με τη λίστα των ΔΕΚΟ που μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), μιας από τις τέσσερις θυγατρικές του νέου υπερταμείου. Οι άλλες τρεις είναι το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στην οποία θα μεταβιβαστούν και κατά κυριότητα και κατά διαχείριση περίπου 70.000 ακίνητα του υπουργείου Οικονομικών.

Το υπερταμείο λειτουργεί πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο του Εποπτικού Συμβουλίου και όχι του υπουργείου Οικονομικών ή άλλου κυβερνητικού φορέα.

Αυτά είναι που πρέπει να προκαλούν τους βουλευτές και να μπουν ‘’κόκκινες γραμμές’’. Ή ήδη να έχουν ελεγχθεί και να μην περνούσαν στο νομοσχέδιο! Αυτοί που χωρίς αντίδραση και αντίσταση ψήφισαν ναι σε όλα, όπως στο γεγονός ότι στα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση εντάσσονται ολόκληρο το ΤΑΙΠΕΔ, οι τράπεζες, οι θυγατρικές τους, οι ΔΕΚΟ και όλα τα κρατικά ακίνητα! Όλα αυτά που ουσιαστικά περνούν και θα ελέγχονται από τους εταίρους! Μετά να μη μιλάμε για… ξεπούλημα; Όλα μπροστά μας είναι, θα φανούν λίαν συντόμως….

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου