Friday, 15 November, 2024

Φράγκος Φραγκούλης από τα Γιαννιτσά: «Πρέπει να σταματήσουμε τις επεκτατικές τάσεις των Σκοπιών» (vid)

O επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης, παραβρέθηκε στα Γιαννιτσά καλεσμένος από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”

το βράδυ της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2018 στην Κεντρική Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και μίλησε για ” Το Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα “.

Την παρουσίαση συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. της ΙΛΕ Γιαννιτσών και υπεύθυνος του Α.Λ.Π. Βασίλειος Τραούδας

Ο πρόεδρος της Λαογραφικής Κωνσταντίνος Κάμτσης χαιρέτισε την εκδήλωση και έδωσε το λόγο στον στρατηγό

Ο απόστρατος στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, ένας εκ των βασικών ομιλητών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που έγινε στη Θεσσαλονίκη, όπως ήταν λογικό αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, όπως είπε, ‘’γιατί δικό τους είναι το θέμα, όχι δικό μας’’ και κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην ελληνικότητα των Μακεδόνων συνδυαζόμενη με την περιοχή μας και τον δάσκαλο του Μ. Αλεξάνδρου από την Ακαρνανία, τον Λυσίμαχο, έδωσε το στίγμα για τους ‘’γείτονες’’ που, όπως υπογράμμισε: «Δεν έχει σημασία πόσοι είναι, έχουν όχι αλυτρωτισμό, αλλά καθαρές επεκτατικές τάσεις».

Ο κ. Φράγκος ως κεντρικός ομιλητής για το δημογραφικό πρόβλημα  επεσήμανε την τραγικότητα της κατάστασης όσον αφορά τις γεννήσεις στη χώρα μας που παρουσιάζουν  υστέρηση. Η κατάσταση βέβαια μπορεί να αναστραφεί, εάν τα νέα ζευγάρια των Ελλήνων αποκτήσουν ένα και μόνο παιδί, που λόγω της ένδειας που επέφεραν τα μνημόνια, πλέον αδυνατούν…  Τότε θα  έχουμε κατά 10% αύξηση του πληθυσμού. το σημαντικότερο  πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας τις τελευταίες δεκαετίες είναι το δημογραφικό.

Ο στρατηγός ε.α. αναφέρθηκε στην φθίνουσα πορεία των γεννήσεων μέσα στις δεκαετίες και πως αυτή επηρεάζει το στράτευμα, αλλά και την οικονομία και πρότεινε κίνητρα για να αντιστραφεί το φαινόμενο, κίνητρα που θα ενταχθούν σε ένα νέο Σύνταγμα, όπως είπε. Τόνισε ότι δεν πιστεύει στον μισθοφορικό στρατό κι έκανε εκτενείς αναφορές στις διεκδικήσεις των Αλβανών με την υποστήριξη του Τουρκικού παράγοντα και ζήτησε αλλαγή πολιτικής για τους τρίτεκνους και τις περιοχές όπως η Θράκη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου